Četiri su kandidata koji bi mogli naslijediti Luciana Spallettija u Napoliju

Allegri otpao

Četiri su kandidata koji bi mogli naslijediti Luciana Spallettija u Napoliju

E. Ganibegović

Luciano Spalletti nakon dvije sezone napustit će Napoli, a četiri su kandidata, kako prenose italijanski mediji, da ga naslijede.

Nakon što je proveo dvije godine u Napoliju i na jug Italije nakon 33 godine vratio titulu, Luciano Spalletti napustit će klub.

U Ligi prvaka je odveo Napoli do četvrtfinala gdje je zaustavljen od strane Milana, a u Kupu ih je zaustavio Cremonose, no Scudetto je svakako najvažniji.

Italijanski mediji prenose kako su za njegovog nasljednika u igri ukupno četiri imena. Na toj listi nema Massimilana Allegrija koji se nedavno spominjao, što znači da je on vjerovatno otpao i da će nastaviti raditi u Juventusu.

Napoli je iskazao interes za trenera Fiorentine Vincenza Italiana. Ipak, Talijan je nedavno vodio razgovore sa sadašnjim poslodavcem koji su se pokazali uspješnim.

Trener je zadovoljan uslovima daljnje suradnje i želi ostati u klubu. Unatoč tome što su čelnici Napolija zainteresovani za njega, neće dostaviti prvu ponudu ako trener ne pokaže želju da preuzme momčad.

Oglasi

Drugi izbor o kojem vlasnik kluba Aurelio De Laurentiis ozbiljno razmišlja je Rudi Garcia. On se nakon avanture u Saudijskoj Arabiji želi vratiti u Evropu, a već je u četvrtak viđen s De Laurentiisom na sastanku.

Christophe Galtier vrlo vjerovatno će napustiti PSG, te je i on na radaru Napolija. Ovaj klub ga je htio navodno još i dok je bio trener Lillea, no on je tada odabrao Nicu.

Rafael Benitez posljednji je trener koji može preuzeti Napoli. To bi označilo povratak Španca u Napulj nakon osam godina prije koliko je iz talijanskog kluba otišao u Real Madrid.

Potražite više informacija na temu Serie A:

De Laurentiis je rekao da će konačna odluka o novom treneru biti donesena najkasnije do 27. juna. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi