"U Chelseaju nikad ništa neće naučiti"

Gary Lineker se oglasio

"U Chelseaju nikad ništa neće naučiti"

E. Škorić

Bivši engleski reprezentativac Gary Lineker smatra da je Chelsea napravio grešku tako što je otjerao Franka Lamparda.

Lampardu su vlasnici Chelseaja uručili otkaz i on je deseti otpušteni trener u eri Romana Abramoviča, koji je klub preuzeo 2003. godine.

Klupska legenda je otjerana poslije niza loših rezultata i nakon 18 mjeseci vođenja ekipe. A samo dan ranije, dakle jučer nakon pobjede nad Lutonom od 3:1 u FA kupu, Lampard je govorio o bezrezrvnoj podršci koju ima u klubu.

"Stižu izveštaji kako će Lampard biti otpušten. Krajnje komično poslije prve serije loših rezultata. Oduvijek je bilo jasno da će mu biti potrebno dosta vremena da uklopi sva ta pojačanja u klub. Strpljenje kao vrlina više ne postoji u ovom sportu. Nikad ne uče", napisao je Lineker. nakon što je saznao da se bliži otkaz Lampardu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mnogi navijači nisu sretni jer je klub tek tako protjerao legendu, a za sada nije poznato ko će ga naslijediti. Prema nekim izvještajima, bivši trener Borussije Dortmund i PSG-a, Thomas Tuchel, najbliže je tome.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dasler
Realno, Lampard nije pokazao neko trenersko znanje, ali se mora priznati da je Lineker upravu ovdje. Strpljenje sve manje postoji u fudbalu i prosla su vremena kada treneri poput Fergusona mogu opstati preko dvije decenije na klupi jednog kluba.
6 3
GuiliDamou
Treba bojkotovat chelsea, otpustili legendu kluba, treba peticiju pisat da ga vrate!
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi