Gasperini, gdje će ti duša? Trener Atalante je u nedjelju prevršio svaku mjeru

Gasperini, gdje će ti duša? Trener Atalante je u nedjelju prevršio svaku mjeru

Edmir Škorić

Nakon nedavnog poraza od Milana, trener Atalante bio je vidno ljut i razočaran, pa je ušao u obračun sa navijačima domaćeg tima.

Nakon utakmice na San Siru, Gian Piera Gasperinija iznenadili su neki navijači Rossonera, a onda je uslijedila šokantna reakcija trenera tima iz Bergama.

Navijači Milana stali su pored automobila kojeg je vozio italijanski trener, a onda se počeli smijati, očito se naslađujući porazu od 2:0.

Gasperini je bio vidno ljut, a onda je uzeo sendvič i njime gađao grupu momaka. Incident je objavljen na društvenim mrežama, a Gasperinija su mnogi kritikovali zbog toga što je bacao hranu.

Gasperini ne važi za trenera koji radi takve stvari i koji se u negativnom kontekstu pojavljuje u medijima, no ovaj put su pojedinci očigledno pretjerali, a on se nije mogao iskontrolisati.

Razlog njegove ljutnje i neraspoloženja svakako je i slaba igra Atalante u posljednje vrijeme, koja je sada s 2:0 izgubila od Milana u nedjelju, a prije toga neočekivano kod kuće od Leccea sa 2:1.

Atalanta je stoga pala na šesto mjesto sa 41 bodom i sve je dalje od Lige prvaka. Za plasman u najjače evropsko takmičenje potrebno je da se nađe na jednom od prva četiri mjesta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U ovom trenutku Bergamovcima četvrtoplasirani Lazio bježi četiri boda.

Gasperini je na klupi Atalante od 2016. godine, a prethodno je radio u Genoi, Palermu, Interu i Crotoneu, dok je trenerski zanat počeo da gradi u Juventusu kao trener omladinaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti