Gasperini: Trojica mojih igrača nisu ispuštali mobitele iz ruku, jučer su se nadali transferima

Trener Atalante nakon što je završen ljetni prijelazni rok

Gasperini: Trojica mojih igrača nisu ispuštali mobitele iz ruku, jučer su se nadali transferima

E. Škorić

Trener Atalante Gian Piero Gasperini sretan je što je ljetni prijelazni rok završio i otkriva da je meta Leicester Cityja Jeremie Boga jučer poslijepodne "proveo na telefonu".

Tokom ljetnog prijelaznog roka vidjeli smo stotine transfera, a mnogi igrači nestrpljivo su čekali da ih neko kupi. I pojedinci iz Atalante bili su na meti drugih timova, nadali se transferima, no ostali u Bergamu.

Jeremie Boga je bio blizu Leicestera i Gasperini tvrdi da je posljednji dan transfera proveo s mobitelom u rukama, čekajući da sazna nešto novo.

"Drago mi je da je prijelazni rok završio," rekao je Gasperini na press konferenciji nakon sinoćnje pobjede nad Torinom koju je propustio spomenuti Boga.

"Hans Hateboer, Maehle i Boga proveli su dan na svojim telefonima, čekajući da odu negdje drugdje, ali sada je tržište zatvoreno i ovo je naš tim".

Atalanta je sada vodeća na tabeli Serije A zajedno s Romom s 10 bodova. Postigli su sedam golova i primili dva u prve četiri utakmice sezone.

Oglasi

“Klub mi nije učinio uslugu držanjem mnogih igrača ovdje. Svaki put kad neko ne igra, ovdje je nered,” nastavio je Gasperini, a prenosi Tuttomercatoweb.

"Momčad nije onakva kakvu sam želio, morat ću se prilagoditi i odabrati najbolje igrače, to je jak sastav, ali klub nije imao šanse za prodaju".

Josip Iličić sinoć se oprostio od Atalante nakon što je raskinuo ugovor s La Deom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Najvažnije mi je da se oporavio kao osoba. Sjećam se kad sam ga posjetio u bolnici 2020., nije imao puno snage. On je 34-godišnjak koji može učiniti izvanredne stvari u životu, također i kao nogometaš", dodao je trener Atalante.

Iličić se bavio problemima mentalnog zdravlja nakon pandemije COVID-a i sporadično se pojavljivao s La Deom u posljednjih godinu i pol.

Top Komentari

King_Kenny
...jedan od najpotcjenjenijih trenera danasnjice,covjek radi nevjerovatne stvari sa Atalantom...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi