Gattuso: Niko mi iz uprave Milana nije rekao da moram osigurati Ligu prvaka

Trener Rossonera je zadovoljan sa postignutim rezultatima

Gattuso: Niko mi iz uprave Milana nije rekao da moram osigurati Ligu prvaka

S. Pašalić

Milan sutra igra jako bitnu utakmicu protiv SPAL-a u gostima.

Rossoneri moraju osvojiti sva tri boda i čekati kiks Intera ili Atalante kako bi se domogli mjesta koje vodi u Ligu prvaka naredne sezone.

Međutim trener Gennaro Gattuso je rekao kako uprava kluba nikada nije rekla da mora osigurati Ligu prvaka, nego da to samo pokuša uraditi.

"Moramo obaviti svoju dužnost, boriti se za pobjedu, a onda vidjeti šta će se dogoditi nakon posljednjeg zvižduka", rekao je trener Milana na press konferenciji uoči utakmice.

"Treniranje Milana je ostvarenje sna. Bilo je teško i nadam se da ću nastaviti živjeti taj san. Bila mi je čast i želim nastaviti sa tom ulogom što je duže moguće"

"Rekao sam da peto mjesto neće biti neuspjeh jer ako pogledamo statistike, osvojili smo više bodova nego u posljednjih nekoliko godina."

"Imali smo puno problema i uvijek smo ih prolazili. Na papiru, bilo je timova koji su bili bolje opremljeni od nas, a ipak smo ispred njih u tabeli. Istina je da smo potrošili neke prilike, ali to nije potpuni neuspjeh"

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Osim toga, niko u ovom klubu mi nije rekao da smo dužni kvalifikovati se za Ligu prvaka. Zamolili su me da pokušam i to je ono što radimo, ulazimo u finalni krug s dobrom šansom"

"S obzirom na tim koji imamo, trebalo bi nam malo više iskustva i osjećaja odgovornosti. Vjerujem da je to ono što trebamo tražiti u budućnosti i to sam već rekao", dodao je Gattuso.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi