I neuspjeh bi mogao biti uspjeh za Milan: Jardim čeka ishod nedjeljnih utakmica

Sprema se promjena na klupi Rossonera

I neuspjeh bi mogao biti uspjeh za Milan: Jardim čeka ishod nedjeljnih utakmica

E. Škorić

Lilleov sportski direktor Luis Campos ovog ljeta dolazi u Milan, a to će značiti i dolazak novog trenera na San Siru.

Monacov trener Leonardo Jardim navodno će stopama Camposa, koji će u Milanu zamijeniti Leonarda na mjestu sportskog direktora.

Milan pregovara s Camposom, koji je radio sjajan posao u Lilleu protekle godine, a ako dođe, pozvat će i 44-godišnjeg trenera Monaca u klub.

Jardim se u januaru vratio u Monaco i klub skoro spasio ispadanja, iako je prethodno tim iz Kneževine bio na rubu propasti.

Naravno, dosta toga zavisi sada i od naredne utakmice Milana, odnosno konačnog raspleta u Seriji A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ako Rossoneri izbore Ligu prvaka, Gattuso će vjerovatno ostati trener, no kako je bliže scenarij po kojem Milan igra Evropsku ligu, onda bi Jardim mogao biti jedan od glavnih kandidata za nasljednika Gattusa.

Uz Jardima, dosta je priznatih trenera u konkurenciji za klupu Milana, ali opet, sve to dakle ovisi o ishodu nedjeljnih mečeva u Italiji.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi