Gattuso sam sebi srezao platu
EPA

Odlučio pomoći Napoliju

Gattuso sam sebi srezao platu


Trener Napolija Gennaro Gattuso dobrovoljno je odlučio da u narednom periodu ima manju zaradu.

Opće je poznato kako je koronavirus stvorio probleme brojnim fudbalskim klubovima koji su 'preko noći' ostali bez prihoda od reklama i ulaznica, a u takvoj situaciji neki se odlučuju i na rezanje plate.

S Gattusom nije bilo potrebe pregovarati jer je ovaj legendarni italijanski fudbaler odlučio sam sebi da sreže platu, a isto je učinio i sportski direktor Napolija Cristiano Giuntoli.

Tu informaciju donosi Corriere dello Sport, navodeći kako je dvojac odlučio da pomogne klubu da se lakše nosi s krizom uslijed koje je tokom marta i aprila skoro 30 zaposlenih poslano na prinudni odmor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Isti list navodi kako se očekuje da u narednim danima isto postupe i igrači Napolija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije