Mertens i definitivno odbio Napoli, žele ga tri kluba iz Engleske

Belgijanac napušta Apenine

Mertens i definitivno odbio Napoli, žele ga tri kluba iz Engleske

E. Čaušević

Belgijski fudbaler Dries Mertens na kraju ove sezone će gotovo sigurno napustiti Napoli.

Mertens s italijanskim klubom ima ugovor do kraja ove sezone, ali je već u nekoliko navrata odbio da produži saradnju. Iako se špekulisalo da bi Belgijanac mogao ostati u Napulju sada je sve jasnije da od toga najvjerovatnije neće biti ništa.

Sve je počelo u novembru prošle godine kada su pojedini igrači Napolija došli u sukob s predsjednikom jer su odbili ići u karantin. Neki su žestoko kažnjeni novčano, a mnogima je De Laurentiis poručio da će ih prodati na kraju sezone.

Iako je na kraju Mertens dobio ponudu da produži ugovor on je to odbio. Ovaj 32-godišnji igrač u Napoli je stigao na ljeto 2013. godine, te je zaista odigrao nekoliko sezona za pamćenje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, kako piše La Gazzetta dello Sport Mertens neće imati problema da pronađe novi klub i karijeru će vjerovatno nastaviti u Engleskoj. Za njega su interes pokazali Arsenal, Chelsea i Manchester United i bit će zanimljivo vidjeti koga će on na kraju izabrati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi