Gavi plače dok napušta teren, stradalo je koljeno

Teška povreda mlade zvijezde

Gavi plače dok napušta teren, stradalo je koljeno

Edmir Škorić

Španija protiv Gruzije igra meč 10. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a po lošem će ovu noć pamtiti mladi veznjak Barcelone Gavi.

Španija je odavno na Euru i večerašnja utakmica joj ne znači previše, kao ni Gruziji koja ne može dalje od četvrtog mjesta na tabeli.

Španci su ipak ozbiljno shvatili rivala, pa su poveli golom Le Normalnda u četvrtoj minuti, no već u 10. minuti Napolijev Kvaratskhelia je donio izjednačenje gostima koji slove za velikog autsajdera na ovom meču.

Nedugo nakon toga Gavi se povrijedio. Stradalo je koljeno, pa je mlada zvijezda u suzama i šepajući napustila igralište, a zamijenio ga je Sancet u 26. minuti.

[twitter]https://twitter.com/304GAVI/status/1726333537027281387[/twitter]

Opravdane su suze Gavija, ipak bi mogla biti ozbiljna povreda i duže odsustvo, ali najprije da sačekamo zvaničan izvještaj španskog medicinskog tima.

Ova vijest najviše će pogoditi Xavija, koji će neko vriijeme biti bez jednog od ključnih igrača.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ove sezone 19-godišnji fudbaler je odigrao 15 utakmica u dresu Barcelone i postigao dva gola uz jednu asistenciju.

Za A reprezentaciju Španije od 2021. godine sakupio je 26 nastupa i postigao pet golova, prethodno je igrao za sve mlađe selekcije.

Top Komentari

user1692778042
Allahova kazna za sva ona simuliranja u uefaloni
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi