Plasirali se na Euro, a atmosfera kao na sahrani: Primili su užasnu vijest, nikom nije ni do života!

Crne sumnje su brzo potvrđene

Plasirali se na Euro, a atmosfera kao na sahrani: Primili su užasnu vijest, nikom nije ni do života!

Admin Čaušević

Kvalifikacije za jednu od najboljih evropskih selekcija su okončane na katastrofalan način. Tome najbolje svjedoče dešavanja u svlačionici, ali i na press konferenciji poslije utakmice. 

Španija je pobijedila Gruziju sa 3:1, ali u taboru Crvene furije nikome nije do slavlja pošto atmosfera u i oko ove reprezentacije trenutno kao na sahrani što potvđuju i pisanja španskih medija.

Veznjak Barcelone, Gavi, je tokom utakmice povrijedio koljeno, izašao je šepajući u u suzama, a poslije utakmice je potvrđena povreda križnih ligamenta što znači i kraj sezone.

Atmosfera u samoj svlačionici je takva da nikom nije ni do čega, jednostavno su svi u šoku zbog teške povrede koja je zadesila 19-godišnjaka i sada ga čeka osam mjeseci pauze.

[twitter]https://twitter.com/304GAVI/status/1726333537027281387[/twitter]

Još tokom utakmice se počelo sumnjati na najgore. U prilom tome ide i činjenica da je Ferran Torres nakon postignutog gola uzeo Gavijev dres i podigao ga u zrak.

Oglasi

Nakon susreta odrađen je prvi pregled i ustanoljeno je da se radi oštećenju križnog ligamenda desnog koljena. U narednim danima ga čekaju detaljni pregledi i peracija.

Zanimljivo da je selektor Luis de la Fuente u odnosu na meč protiv Kipra igran u četvrtak u timu napravio čak devet izmjena. Jedan od dvojice startera bio je i Gavi, ali je njegov meč trajao svega 26. minuta.

"Razumijem sve jer ovo je težak i težak trenutak za Gavija i za Barcelonu, ali i za reprezentaciju. Shrvani smo. Osjećaj u svlačionici je kao da smo izgubili", rekao je De La Fuente nakon meča te nastavio:

"U svlačinici je kao na bdijenju. Rekao sam igračima da se moraju trznuti, ali čak i sa slomljenim srcem moramo krenuti naprijed u znak podrške povrijđenom saigraču."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ovo je najteži i najgorči trenutak u mojoj karijeri. Slomljena nam je duša i suosjećamo se sa Barcelonom", dodao je iskusni stručnjak.

S ovom povredom Barcelona je ostala bez važnog igrača u veznom redu, baš kao i Španija pošto su šanse da se Gavi oporavi za Evropsko prvenstvo praktično nikakve.

Top Komentari

Drakula
Bye bye gavi ti i tvoja karijera hahahahah
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi