Gdje će Džeko? Pred meč Roma - Inter obavljen telefonski razgovor, neko je bio brži od Nerazzurra

Napadač blizu odlaska

Gdje će Džeko? Pred meč Roma - Inter obavljen telefonski razgovor, neko je bio brži od Nerazzurra

Admin Čaušević

I ovo ljeto je za Edina Džeku manje-više isto kao prošlo. Ono 2019. godine je okončano potpisom novog ugovora s Romom, a ovaj put epilog bi mogao biti drugačiji. 

Džeko je ušao u jesen karijere, ali je i dalje cijenjen, posebice od strane italijanskih klubova koji su se proteklih pet godina izuzetno upoznali s njegovim kvalitetima.

Proteklih dana učestalo se počelo špekulisati o Džekinoj budućnosti za kojeg će se kako stvari stoje boriti Juventus i Inter, uz Milan dva najveća kluba na Apeninima.

Tuttosport je jučer objavio vijest da se Juventus ozbiljno raspituje za Džeku. Sportski direktor Biaconara Fabio Paratici je telefonskim putem već obavio razgovor s Rominim izvršnim direktorom, Guidom Fiengom.

Paratici ima odličan odnos s Fiengom i želi preduhitriti konkurente. Stara dama je već ispipala teren, a čini se da sada i definivitno kreće po Dijamanta.

U izjavi pred utakmicu Inter - Roma Giuseppe Marotta je kazao kako nije bilo kontakta kada je govorio o Nicolu Zaniolu i Džeki te da ga neće biti dok traje sezone pa bi Nerazzurri mogli izgubiti utrku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Zaniolo je jedan od najboljih mladih igrača u prvenstvu, ali nismo razgovoarali s Romom i to nećemo raditi. Za Džeku važi isto kao za Zaniola. Pričati o transfreima je sada teško, treba sezona završiti", rekao je Marotta.

Džekin govor tijela na posljednjih nekoliko utakmica govori da se nešto dešava te se ne isključuje mogućnost da kapiten bh. reprezentacije ovaj put zaista napusti Romu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi