Gattuso sada ima jasniju sliku u vezi sa Livajom: Napadač mu je mnogo toga odgovorio na treningu
Foto: Ante Cizmic/Cropix

U Hajduku je veoma aktivno

Gattuso sada ima jasniju sliku u vezi sa Livajom: Napadač mu je mnogo toga odgovorio na treningu

Haris Zilić

U Hajduku je radno i novi trener Gennaro Gattuso već je nametnuo jak ritam fudbalerima koji lagano imaju uvid u Gattusov režim rada koji je itekako precizan i jak.

Italijan će sigurno u narednom periodu napraviti određene promjene u ekipi, neki fudbaleri neće biti više dio Hajduka, a čekaju se i pojačanja.

U Splitu osluškuju šta će biti sa bh. reprezentativcem Edinom Džekom (38), a naš fudbaler bi mogao doći u Hajduk. Želja je to i Nikola Kalinića, ali vidjet ćemo šta će naredni ljetni dani donijeti.

Sa druge strane Gattuso se ne zamara trenutno drugim stvarima koje nisu vezane za treninge.

Mnoge zanima i kakva je situacija sa Markom Livajom nakon Gattusovog dolaska.

Oglasi

Hrvatski mediji otkrivaju da Livaja trenira bolje nego ikad i da je silno motivisan. Čini se da je na njega pozitivno djelovao dolazak Gattusa.

Prošle sezone Livaja je imao problema sa povredama, izgubio je i na brzini, ali sada se želi potpuno vratiti u formu.

U Hajduku i ne kriju želju da upare Livaju i Džeku u napadu, ali Gattuso se okrenuo trenutnim igračima i rosteru i ne razmišlja puno unaprijed.

Svaki trening se maksimalno radi, a na nekim je ljestvica još više podignuta kako pripreme odmiču.

Također sportske.jutarnji hr. pišu kako bi za Livaju bio veliki izazov da zaigra u napadu sa Edinom Džekom.

Oglasi

"Livaja ima tek 30 godina, pred njim može biti još pet i više odličnih sezona. Znamo koliko snažno tijelo ima, a i koliko je tehnički jak. Kad je u punoj tjelesnoj formi, onda je igrač koji može igrati u bilo kojoj ligi na svijetu.

Livaja nikad nije bio onaj istinski centarfor, nego plemeniti igrač koji voli djelovati (i) iz drugog plana, otvarati napade i asistirati suigračima. Mogućnost da zaigra u tandemu s Džekom veliki mu je izazov, posebno kad zna da će Gattuso biti taj koji će osigurati da se momčad oko njih složi tako da im “čuva leđa” i da im osigura dovoljno lopti i prostora kako bi oni mogli pokazati sve što znaju2, navodi se izmešu ostalih u pomenutom hrvatskom mediju.

Potražite više informacija na temu HNL:

Sudeći i prema komentarima navijača Hajduka na Poljudu posljednjih dana vladaju kao dobre i pozitivne vibracije.

Navijači sa nestrpljenjem očekuju prve zvanične utakmice pod Gattuosvim vodstvom, a čini se da Italijan lagano dobija sve više povjerenja u Splitu.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zajid08
j.... vas hajduk vise, jeli ovo hrvatski ili bosansko-hercegovacki portal? Svaki dan 5 clanaka o hajduku....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi