Džeko se ne oglašava, ali Ivan Rakitić je ponudio zanimljiv odgovor na pitanje da li dolazi u Hajduk
FOTO: EPA

Kratko, ali veoma zanimljivo

Džeko se ne oglašava, ali Ivan Rakitić je ponudio zanimljiv odgovor na pitanje da li dolazi u Hajduk

Esmer Oštraković

Uprava Hajduka u posljednje vrijeme radi velike stvari, ali kako stvari stoje i sprema velike stvari za navijače svog kluba.

Naime, nešto ranije ovog mjeseca je kao novi trener Hajduka predstavljen legendarni Gennaro Gattuso, ali uprava ovog tima ne želi da stane na tome.

Već dugo se kao dva ogromna pojačanja za Hajduk spominju reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko, te legendarni Hrvat Ivan Rakitić.

Iako Džeko nije želio da se oglašava i da eventualno potvrdi ili negira mogući dolazak u Hajduk, o tome je govorio u svom intervjuu za Tportal Ivan Rakitić.

Rakitić je odgovorio na neka jako zanimljiva pitanja, a jedno od njih bilo je vezano i za nastup Hrvatske na Evropskom prvenstvu.

Oglasi

"Mislim da je Hrvatska, generalno gledano, bila jako dobra. OK, protiv Španjolske smo izgubili 3:0, ali imali smo i mi svojih prilika za postići gol. Istina je da to nije bila naša najbolja utakmica, ali rezultat definitivno nije mjerilo prikazanog.

Španjolci su rano poveli, a onda je to dodatno opterećenje. U skupini smo jedino mi doveli Španjolce u probleme. Potom smo primili golove u 95. i 98. minuti, čime smo ostali bez četiri boda. Da smo ih imali šest sada bi se veselili osmini finala."

Naravno neizostavno je bilo pitanje o tome šta misli o eventualnom ostanku Modrića u reprezentaciji.

"A što reći za Luku? Ja bih volio, baš kao što je i on rekao, da igra cijeli život. Naravno, Luka je taj koji će odlučiti. On je moj veliki brat, zahvalan sam mu za sve. Sada neka se odmori i opusti, i tijelo i glavu. Ja sam uz njega, ali nadamo se svi mi navijači reprezentacije da će biti što duže uz nas i u dresu Vatrenih."

Rakitić trenutno igra za Al Shabab i sa ovim klubom ima ugovor do 2025. godine.

Oglasi

U posljednje vrijeme se mnogo govori o tome da je spreman da se odrekne velikog novca i da potpiše za Hajduk.

Upitan je o tome, a ponudio je zanimljiv odgovor.

Potražite više informacija na temu HNL:

"Znam da sve to zanima, ali na odmoru sam nemam trenunto šta da kažem na tu temu", rekao je Rakitić.

Ono što daje nadu navijačima Hajduka da Rakitić nije negirao da postoji šansa da potpiše za Hajduk.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi