Teška noć za Staru damu - Juventus napravio ogroman kiks
Foto - EPA

Samo bod u Genovi

Teška noć za Staru damu - Juventus napravio ogroman kiks

Midhat Šljivak

Juventus je u 16. kolu italijanske Serie A napravio veliki kiks u Genovi. Na stadionu Luigi Ferraris Stara dama je uzela samo jedan bod (1:1).

Juventus je ove sezone kandidat za titulu prvaka, no kiksevi kao što je večerašnji u nastavku sezone morat će biti minimalni ako Bianconeri žele ponovo preuzeti tron italijanskog fudbala.

Dobro je krenuo tim Massimilana Allegrija. Kontrolisali su igru u prvom dijelu, a u 28. minuti su došli do vodećeg pogotka.

Federico Chiesa je iznudio penal. Italijanski reprezentativac preuzeo je odgovornost za izvođenje penala ispred Dušana Vlahovića i postigao je pogodak za vodstvo Juventusa od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je Genoa krenula po izjednačenje i brzo su došli do njega. Već u 48. minuti šansu koristi Gudmundsson i poravnava na 1:1.

Opasan je bio domaćin i u narednim minutama. Nekoliko puta su imali ozbiljne akcije pred golom Stare dame, no nije bilo prave završnice.

Oglasi

Pokušao je i Max Allegri napraviti nešto. Kostić i Vlahović su napustili meč u 68. minuti, a na teren su ušli Weah i Milik.

Međutim, izostali su kvalitetni napadi i završnica. Tek u 89. minuti Danilo je u sjajnoj šansi, Martinez je fenomenalno brani i spašava svoj tim

Torinski tim je napravio veliki kiks kojim je propustio priliku da preuzme vrh tabele. Imaju bod manje od Intera koji će u meču s Lazijom imati šansu poveća prednost na četiri razlike.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 16. kolo:

Genoa - Juventus 1:1

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Ovaj vlahovic nema pojma, odkud on uopste u juveu a uporedzivali ga sa Dzekom, kuku.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi