Genoa prva otkinula bodove Juventusu
Genoa je nakon šest uzastopnih poraza u Torinu konačno uspjela da osvoji bod. Također, nakon šest utakmica su konačno zabili gol u Torinu (Foto: EPA)

Dobra utakmica ekipe Ivana Jurića

Genoa prva otkinula bodove Juventusu

M. Šljivak

Torinski Juventus remizirao je večeras na svom terenu sa Genovom (1:1) u susretu 9. kola italijanske Serie A.

Povratak Ivana Jurića na klupu Genoe ispostavio se kao pravi potez rukovodstva ovog tima, pa su gosti postali prvi tim koji je ove sezone otkinuo bodove Staroj dami.

Krenulo je dobro po Bianconere. U 18. minuti Cristiano Ronaldo koristi uspavanost odbrane Genoe i pogađa za 1:0.

Držao je italijanski prvak prednost sve do 67. minute kada Genoa na sjajan način dolazi do izjednačenja. Kouame ubacuej sa desne strane, a Bessa pored očajne odbrane domaćih pogađa za 1:1.

Krenuo je potom Juve po pobjednički gol. Imao je tim Maa Allegrija nekoliko dobrih pokušaja, ali se do kraja Genoa odbranila i ostalo je 1:1.

Miralem Pjanić je odigrao kompletan meč za Juventus, dok je Ervin Zukanović kod Genoe susret odgledao sa klupe.

Serie A, 9. kolo:

Juventus - Genoa 1:1

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

To je samo dokaz da Zukanovic nije ni za Genovu ni za reprezentacije BiH, jer zbog Zukanovica mogli smo primiti dva gola protiv Sjeverne Irske na srecu Zukanovica i nase reprezentacije oba puta kod gresaka Zukanovica Sjeverno Irci su pogodili stativu, zato porucujem Prosineckom mijenjaj Zukanovica dok je jos vrijeme.
2 5
king11
ja predlažem prosinečkom onog Varane-a iz Reala, nije loš igrač. Pra nene mu je iz okoline Fojnice
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi