Francuski ministar spreman povući sve što je rekao o Benzemi ako ovaj objavi jedan post na Twitteru

Optužuje ga da ima veze sa Muslimanskom braćom

Francuski ministar spreman povući sve što je rekao o Benzemi ako ovaj objavi jedan post na Twitteru

Edmir Škorić

Ministar unutrašnjih poslova optužio je francuskog fudbalera u ponedjeljak da je "u ozloglašenim vezama s Muslimanskom braćom".

Gerald Darmanin je šokirao javnost kada je optužio Benzemu da ima veze sa "Muslimanskom braćom", organizacijom koja je u mnogim zemljama označena kao teroristička grupa.

Njegova izjava došla je nakon što je Benzema javno pružio podršku palestinskom narodu u Gazi. Uslijedio je linč na slavnog fudbalera, a on razmatra o tužbi zbog javnih uvreda i "manipulacije javnosti".

Sada se Darmanin ponovo oglasio i potvrdio da će povući svoje komentare na račun Benzeme ako bivši osvajač Zlatne lopte objavi tweet kako bi "također oplakivao atentat na francuskog nastavnika u Arrasu od strane mlade radikalizovane osobe".

"On to ne vidi i pokazuje nam da smo naivni. Prestanimo da budemo naivni", poručio je Darmanin.

Oglasi

„Ako gospodin Benzema želi pokazati svoju dobru vjeru, koju je u stanju pokazati za nekoliko minuta pred 20 miliona ljudi koji ga prate na bivšem Twitteru, da i on tuguje zbog smrti ovog profesora, ja povući sve svoje riječi", izjavio je francuski političar.

Što se tiče ubistva u Arrasu, dogodilo se u školu, na sjeveru Francuske, kada je nožem jedna osoba nasrnula na nastavnika. Kako navode francuski mediji, napadač je u školu kod Lillea upao uzvikujući "Allahu Akbar".

Nekoliko dana kasnije dogodio se terorostički napad u Briselu tokom utakmice kvalifikacija za EP između Belgije i Švedske, kada su ubijena dva navijača gostujuće reprezentacije.

Ipak, svijet je trenutno najviše fokusiran na strašne događaje u Pojasu Gaze nakon napada Izraela. Počelo je prethodno napadom Hamasa na Izrael, a onda su Izraelci počeli da gađaju civilne objekte i doslovno uništavaju palestinski narod.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ova politička situacija je naravno ostavila traga i na sport, a brojne sportske ličnosti nisu mogle da ne izraze solidarnost sa žrtvama, mada jedni su na strani Izraela, drugi uz jadni palestinski narod, dok neki nemaju namjeru da se oglašavaju.

Prvi fudbalski klubovi koji su javno reagovali i stali uz Palestinu su turski velikanu Fenerbahče, Galatasaray, Bešiktaš i Trabzonspor, a među fudbalerima najpoznatiji su svakako Karim Benzema i Mohamed Salah.

Top Komentari

user1644750016
Pravda za Palestinu ❤️??❤️
1 0
user1676286668
Kod vas Jel se šta desi odmah se piše kako je rekao napadač Allah Ekber...klosarcine jedne pustite narod da živi normalno dok ste vi bili kolonijalizma sve je bilo normalno da radite a sad kad dolazi na naplatu bunite se
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi