Tužan pogled na uništena koljena nekada velike nade - Njegovi snovi često su bili uzaludni
Španski fudbaler je bio nova nada Barcelone, ali povrede su ga spriječile da iskaže pun potencijal kojeg je imao (Foto: Instagram)

Povreda za povredom

Tužan pogled na uništena koljena nekada velike nade - Njegovi snovi često su bili uzaludni

Midhat Šljivak

Veliki je broj fudbalera koji zbog čestih povreda nikada nisu uspjeli ostvariti karijeru koja im se predviđala, a među onima koji svoj talenat nisu uspjeli otkriti do kraja je španski fudbaler Gerard Deulofeu.

Gerard Deulofeu nekada je bio velika nada Barcelone. Prošao je kroz čuvenu La Masiju, debitovao je za prvi tim, a potom su uslijedile brojne posudbe i transferi kroz karijeru.

Danas 28-godišnji ofanzivac nosi dres Udinesea. U ovom klubu igra zaista dobar fudbal, no povrede su te koje su mu vjerovatno uništile karijeru.

Nedavno je stigla nova. Obnovio je povredu koljena, podvrgnut je operaciji zbog koje neće igrati u narednih nekoliko mjeseci.

Tužan je pogled na koljena ovog momka. Ona su prethodnih godina često bila podvrgnuta operativnim zahtjevima i nažalost, karijera ovog momka obilježena je teškim povredama.

Oglasi

Sa samo 28 godina je imao brojne operacije. Mnogi bi odustali, ali snagu mu daju supruga Maria Casas i njihova kćerkica.

"Pogledam pored sebe i vidim tebe punu ljubavi. Smijeh i vrijeme koje provodimo skupa mi je nešto najvažnije. Osjećaji koje svaki dan obnavljamo su izvor sreće", poručio je između ostalog utučeni fudbaler svojoj voljenoj.

Deulofeu je tokom januara trebao napraviti veliki transfer. Tražio ga je Tottenham, ali stigla je povreda koja je zaustavila veliki posao i njegov povratak u Premiership.

Španac će tako narednih nekoliko mjeseci provesti van terena. Povratak bi se trebao desiti na početku nove sezone i vidjet ćemo kako će ovaj 28-godišnjak izgledati nakon još jedne teške povrede.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ove sezone Deulofeu je nastupio ukupo 18 puta za tim iz Udina. Ostvario je učinak od tri gola i sedam asistencija.

Tokom profesionalne karijere sjajni ofanzivac je pored Udinesea i Barcelone igrao još za Everton, Sevillu, AC Milan i Watford. U Italiji je od 2021. godine.

Top Komentari

Chelsea1
Jeste navalili ovih dana na koljena i podkoljenice?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi