Zaboravili ste Matu Jajala? Pronašao je novi klub, ostaje u Italiji

Iskusni nogometaš promijenio sredinu

Zaboravili ste Matu Jajala? Pronašao je novi klub, ostaje u Italiji

Samir Mlaćo
Nekadašnji reprezentativac naše zemlje Mato Jajalo pronašao je novi klub.

Jajalo ostaje u Italiji, tačnije Udinese ga je odlučilo prodati u Seriju B.

Njegov novi klub je Venezija, a taj klub vodi bitku za opstanak. Vjeruju da će biti pojačanje te svojim znanjem i iskustvom pomoći ekipi.

Ove sezone Jajalo je upisao tek četiri nastupa za Udinese i bilo je jasno da će ubrzo završiti ovu epizodu. To se i desilo i sigurno da ga sada očekuje mnogo veća minutaža, ali u itekako slabijem klubu.

On je karijeru počeo u Slaven Belupu, a nastupa je i za FK Sarajevo gdje je ostavio veoma lijep trag. Nastupao je i za Rijeku, te zatim Palermo, dok je u Udinese stigao 2019. godine.

Mato Jajalo al Venezia FC. > IT: https://www.veneziafc.it/news/mato-jajalo-al-venezia-fc > EN: https://www.veneziafc.it/en/news/mato-jajalo-joins-venezia-fc #ArancioNeroVerde 🟠⚫️🟢

Posted by Venezia FC on Tuesday, January 10, 2023
Oglasi

Sada je došlo vrijeme za rastanak i transfer je potvrđen.

Klub mu je putem zvanične stranice poželio dobrodošlicu i naveo ga kao veliko pojačanje s bogatim iskustvom igranja u Njemačkoj i Italiji.

Jajalo je bio U-21 reprezentativac Hrvatske, a zatim je nastupao i za A reprezentaciju te zemlje, da bi kasnije promijenio reprezentativni dres. Odlučio se za reprezentaciju Bosne i Hercegovine te je 11 puta nosio dres Zmajeva.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Ligi petice je već desetak godina, s obzirom da je nastupao i za njemački Koln te će se sigurno imati čime da pohvali kada stavi 'tačku na i'.

Kada će se to desiti nije poznato, s obzirom da Jajalo sigurno ima još mnogo toga za pokazati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi