Od gotove utakmice do dramatičnog finiša na jugu Italije
FOTO: EPA

Napoli nastavio niz

Od gotove utakmice do dramatičnog finiša na jugu Italije

Haris Zilić

Napoli igra sjajno ove sezone i danas su nastavili svoj pobjednički niz. U veoma zanimljivoj i atraktivnoj utakmci u okviru 15. kola Serije A savladali su borbeni Udinese rezultatom 3:2 u utakmici koja je od jednosmjerne ulice dobila dramatičan finiš.

Napoli je krenuo furizono u utakmicu. Već na startu su stvorili nekoliko šansi, a radovali su se u 15. minuti. Osimhen je na asistenciju Elmasa pogodio za 1:0.

Nakon toga, Napolitanci nastavljaju u istom ritmu, Udinese je u nekoliko situacija imao dosta sreće, ali ništa nisu mogli u 31. minuti.

Lozano je lijepo asistirao, a Zielinski pogodio za 2:0 i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku domaćini nastavljaju gdje su stali u prvom poluvremenu. Gol Udinesea je ponovo visio u zraku i novo slavlje u 58. minuti.

Anguissa se upisao u asistentne, a nakon asistencije za prvi gol, Elmas sada postiže pogodak za 3:0.

Oglasi

Tada se činilo da je utakmica gotova, no gosti sa Friulija su imali drugačije mišljenje.

U 79. minuti Success je asitirao Nestorovoskom, a makedonski reprezentativac smanjuje rezultat na 3:1.

Napolitanci kao da su se malo opustili i u 82. minuti Samardžić postiže gol za 3:2 što je serviralo dramu u finišu utakmice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U posljednjim minutama meča igrači Udinesea su pokušavali doći do velikog i pomalo senzacionalnog boda, ali ostalo je 3:2 za Napoli.

Napoli je sada lider sa 41 bodom, čak 11 više od Lazija i Milana koji su na drugoj, odnosno trećoj poziciji, ali tim sa juga Italije ima i meč više u odnosu na prve pratioce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi