Spasili su klub: Španci otkrili koliko novca Barcelona duguje Piqueu i Busquetsu

Zbog njih su mogli registrovati nove igrače

Spasili su klub: Španci otkrili koliko novca Barcelona duguje Piqueu i Busquetsu

E. Čaušević

Barcelona je ovog ljeta napravila pravo čudo kada su u pitanju pojačanja jer je jasno da se katalonski klub nalazi u velikim finansijskim problemima.

Katalonski klub ima nevjerovatna dugovanja već nekoliko godina zbog čega Barcelona u prethodne dvije sezone nije previše briljirala.

Međutim, nakon što se Joan Laporta vratio na mjesto predsjednika stvari su znatno promijenjene. Laporta je napravio odličan posao što se tiče finansija i uspio je ovog ljeta dovesti nekoliko nevjerovatnih pojačanja.

Barcelona će sigurno ove sezone biti dosta jača i kvalitetnija, te se na Camp Nou ponovo počelo razmišljati o trofejima.

Međutim, pored novih sponzora i raznih dogovora koje je Laporta postigao kako bi klub zaradio novac jasno je da su među najzaslužnijima i kapiteni ovog tima Gerard Pique i Sergio Busquets koji su u nekoliko navrata znatno smanjili svoje plate.

Pique je prošle godine bio najzaslužniji što je Barcelona mogla da registruje nove igrače jer je smanjio svoju platu kako bi klub to mogao ostvariti, a i ovog ljeta je Laporta tražio njegovu pomoć.

Oglasi

Ponovo je Pique pristao da smanji platu i odgodi isplate za budućnost, a isto je uradio i Busquets. Zbog toga je Barcelona mogla da registruje nova pojačanja i jedini još uvijek koji nije registrovan je samo Jules Kounde.

Međutim, jasno je da se Pique i Busquets nisu u potpunosti odrekli svog novca već su postigli smo dogovor da im on bude isplaćen u narednih nekoliko godina.

Španski mediji objavili su danas da Barcelona duguje ovoj dvojici igrača čak 102 miliona eura što je ogroman novac, ali i dokaz koliko Pique i Busquets vole katalonski klub i nije im bio problem da odgode ove isplate.

Barcelona duguje Piqueu 52 miliona eura, dok Busquetsu duguju 50 miliona eura. Najveći dio novca će im biti isplaćen u narednoj godini, a ostatak u 2024. godini kako je dogovreno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nije isključeno da će Barcelona tražiti od još nekih prvotimaca da smanje platu kako bi mogli registrovati Koundea u narednim danima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Zamisli kakav si cirkus od kluba kad ovisiš od toga da pojedini igrači moraju pristati na ogromno smanjenje plate ili u suprotnom nemožeš registrovati nove igrače!! Šta da recimo ova dvojica nisu pristali na ovo? Samo se pitam šta bi onda bilo?
9 1
ubnt2
@axel42 Shvati, Barca je bila u višemilijarderskom dugu zahvaljujući prošloj upravi.Vade klub koliko god mogu i spašavaju ga od tolikog duga gdje bi se za te pare kompletni timovi iz svih liga na Balkanu ugasile, više od pola Španije (Sevilla, Valencia, Betis, Atletico...), više od pola Engleske (Tottenham, Watford, West Ham...), Borussia Dortmund, Olympic Lyon...I koliko hoćeš, pokaži malo respekta za održavanje kluba kažem "zahvaljujući" prošloj upravi.
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi