Stručnjak potvrdio: Barcelona je žestoko oštećena protiv Rayo Vallecana

Nije im dosuđen penal

Stručnjak potvrdio: Barcelona je žestoko oštećena protiv Rayo Vallecana

E. Ganibegović

Iako je odradila sjajan prijelazni rok, Barcelona sezonu nije najbolje počela.

Na otvaranju španske La Lige Katalonci su odigrali samo 0:0 s Rayom Vallecanom, a u sudijskoj nadoknadi isključen je Sergio Busquets i on neće igrati na gostovanju kod Real Sociedada u drugom kolu.

Pred kraj prvog poluvremena na Camp Nou stadionu vidjeli smo jedan sporan detalj. U kaznenom prostoru gostiju srušen je Robert Lewandowski, no penal za Blaugranu nije dosuđen.

Stručnjak za Canal + Sport Eduardo Iturralde Gonzalez rekao je da je sudac pogriješio i da je trebao dosuditi penal za domaći tim.

U borbi za što bolju poziciju u šesnaestercu prilikom ubačaja iz kornera, Lewandowskog je za dres uhvatio Isi Palazon. Došlo je do pada, ali sudac nije utvrdio prekršaj i nije dosudio kazneni udarac.

Eduardo Iturralde Gonzalez, koji je bio stručnjak za Canal + Sport, rekao je da je odluka bila pogrešna.

"Sudac bi trebao prići igraču i reći: "Čuj, ovo je jedanaesterac". Definitivno bih sudio penal, bez obzira gdje je lopta otišla", komentarisao je. 

Španski arbitar također je objasnio zašto misli da je situacija tako jasna.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Protivnika možeš vući za majicu, ali ga ne možeš vući dvije-tri sekunde i tako mu onemogućiti kretanje. I to se dogodilo na kraju prvog poluvremena uz sudjelovanje Roberta Lewandowskog", dodao je.

Nije to bila jedina situacija nakon koje se Robert Lewandowski mogao upisati u listu strijelaca. Poljak je na početku utakmice zatresao mrežu gostiju, no pogodak je poništen zbog ofsajda.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ako je ovo bio penal onda je povlacenje Diaza od strane Andersena i obaranje na zemlju bio penal na kvadrat...
6 5
Siop
Joj ja levata hahahahaha, ako ce ih penal vadit protiv Rayo Vallecana, nek idu u Segundu, levati.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi