Steven Gerrard se vratio u Premiership!
FOTO: EPA

Preuzeo Aston Villu

Steven Gerrard se vratio u Premiership! · Zvanično

H. Zilić

Legendarni Steven Gerrard vraća se u Premiership ovaj put kao trener.

Aston Villa je potvrdila da je Steven Gerarrd novi trener kluba iz Birminghama što su i prenijeli vodeći mediji na Ostvru.

Rukovodstvo engleskog velikana sa Villa Prka odlučilo je nakon tri godine saradnje uručiti otkaz 50-godišnjem Smithu i to nakon pet uzastopnih poraza u Premier ligi.

Interesantno je svakako da je upravo Dean Smith najveći kandidat za preuzimanje škotskog velikana Rangersa, tima kojeg je Gerrard vratio na vrh škotskog fudbala.

Steven Gerrard je menadžersku karijeru počeo 2017. godine u omladinskim kategorijama Liverpoola, gdje je kao fudbaler proveo kompletnu karijeru.

Ipak, tu se kratko zadržao jer poziv Rangersa iz Glasgowa nije mogao odbiti, a tamo je napravio zaista velike stvari.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uspio je Rangerse prošle godine vratiti na vrh škotskog Premiershipa i osvojiti naslov prvaka nakon decenije velike patnje i ogromnih problema u klubu.

Sada će Gerrard imati još jedan ozbiljan zadatak ispred sebe, a to je da bivšeg prvaka Evrope izvadi  iz rezutlatske krize i u narednom periodu proba tim iz Birminghama učiniti i konkurentnim za gornji dio tabele u engleskom Premiershipu.

Top Komentari

King_Kenny
...sljedeca destinacija Liverpool.
5 0
user1582456981
Najbolje pojacanje sigurnoi, sad ce Vila u vrh
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi