Gervinho je potpisao, ali uzalud?

Čeka razvoj situacije...

Gervinho je potpisao, ali uzalud?

Iskusni napadač iz Obale Slonovače Gervinho u posljednji čas je, kako stvari stoje, ostao bez transfera u Al-Sadd.

Gervinho od ljeta 2018. godine nastupa za Parmi, a u januarskom prelaznom roku bio je odlučan u namjerama da napusti Serie A i karijeru nastavi u bogatom katarskom klubu koji vodi Xavi Hernandez.

Transfer je forsirao u toj mjeri da je tri dana zaredom odbijao da se pojavi na treningu, a iako je u međuvremenu potpisao ugovor, i dalje je upitno hoće li Al-Sadd biti njegovo naredno odredište.

Mediji u Italiji izvještavaju kako je Gervinho nekoliko sekundi prije završetka prijelaznog roka potpisao ugovor sa Al-Saddom, ali odgovor Fudbalskog saveza Katara klubu iz Serie A nije stigao i ne zna da li je transfer ovog fudbalera 'prošao'.

"Čekamo odgovor iz Katara. Učinili smo sve što je u našoj mogućnosti, tako da se moramo strpiti", rekao je sportski direktor Parme Alessandro Lucarelli.

Al-Saddov trener nije optimističan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ono što sam čuo od klupskog rukovodstva, ne vjerujem da ćemo uspjeti da registrujemo Gervinha. Registracija vjerovatno nije prošla... Dobar je igrač, volio bih ga imati u timu, međutim izgledno je da ćemo morati pronaći nekog drugog slobodnog napadača", riječi su Xavija.

Uz sve to, Gervinho bi se zbog neprofesionalnog ponašanja na kraju mogao suočiti sa suspenzijom u Parmi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi