Gervinho produžava saradnju sa Parmom

Iskusni ofanzivac ostaje na Ennio Tardiniju do 2022.

Gervinho produžava saradnju sa Parmom

Iskusni krilni napadač iz Obale Slonovače, Gervinho, je u Parmu stigao prošlog ljeta nakon što je ovaj klub izborio povratak u Seriju A.

Iako Gervinhov ugovor sa Parmom važi još dvije godine, Gazzeta dello Sport danas tvrdi da ga je klub sa Ennio Tardinija spreman nagraditi za dobre igre i odanost novim.

Navodno je 32-godišnji napadač spreman prihvatiti produženje saradnje, pa bi u Parmi trebao ostati do kraja sezone 2021/2022.

Podsjetimo, Gervinho je u Parmu stigao iz kineskog Hebei Fortunea.

U svojoj prvoj sezoni u Parmi je odigrao 31 utakmicu i postigao 13 golova. Ljetos je navodno imao ponude nekolicine većih klubova, ali je odlučio ostati na Tardiniju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ove sezone je odigrao osam utakmica za Parmu, postigao tri gola i dodao dvije asistencije.

Gervinho je u svjoj bogatoj karijeri osim Hebeija i Parme nastupao još za Beveren, Le Mans, Lille, Arsenal i Romu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi