Kiks Reala u komšiluku: Atletico se ponovo odvojio na vrhu tabele
FOTO: EPA

Uzbudljiva borba za titulu prvaka Španije

Kiks Reala u komšiluku: Atletico se ponovo odvojio na vrhu tabele

H. Zilić

U meču 33. kola La Lige komšijski duel su u predgrađu Madrida odigrali Getafe i Real. Konačan rezultat je glasio 0:0. Španci su 33. kolo igrali u terminu  31. kola, tako da su ta dva kola zarotirana u kalendaru.

Prvi prijete domaći u 12. minuti. Arambarri se našao u dobroj prilici nakon asistencije Cucurelle, ali ostalo je 0:0.

U 18. minuti lijepa akcija Reala, međutim odbrana Getafea je bila sigurna. U prilici se našao Odriozola.

Igrala se 23. minuta i nova šansa za Getafe. Mata je loše šutirao glavom iz dobre pozicije. Sedam minuta kasnije šansa i za Maksimovića.

U 39. minuti najbolja prilika u prvom poluvremenu. Nakon dobre akcije Reala u šansi se našao Junior Vinicus, ali golman Soria sjajno brani njegov pokušaj, ostalo je 0:0.

Početkom drugog poluvremena Real je imao veći posjed lopte, međutim u 57. minuti velika šansa za Getafe. Miramontes se oslobodio svog čuvara odlično šutirao, ali Curtois spektakularnom intervencijom spašava svoj gol.

Oglasi

Nakon toga blaga inIcijativa Reala, a Benzema u 72. minuti propušta dobru šansu za pogodak. U 79. minuti Courtois još jednom spašava Real.

Kraljevi su pokušavali doći do gola. Novu priliku su imali u 86 minuti, međutim ponovo je izostala završnica.

Do kraja meča ostalo je 0:0 i Real je napravio kiks u borbi za titulu. Prvenstvo se bliži kraju i gubitak svakog boda do kraja bio mogao biti presudan. Kraljevski klub sada zaostaje tri boda za gradskim rivalom Atleticom. I Barcelona ih može preskočiti obzirom da Katalonci imaju utakmicu manje od Reala i Atletica.

Ovome dodajmo da je u drugoj utakmici od 21 sat, Villareal deklasirao Levante sa 1:5.

Potražite više informacija na temu La Liga:

GETAFE - REAL MADRID 0:0

LEVANTE - VILLAREAL 1:5

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

cccccc
Znate li zašto Real danas nije pobjedio? Zato jer čuvaju sudije za utakmicu protiv Chelsea.
6 12
NodzeRM
Odriozola, velahave od igraca!.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi