Rezultat to ne pokazuje, ali Real je prelagano stigao do pobjede u predgrađu Madrida
Foto - EPA

Eder Militao za pobjedu

Rezultat to ne pokazuje, ali Real je prelagano stigao do pobjede u predgrađu Madrida

M. Šljivak

Real Madrid je u 8. kolu La Lige gostovao u predgrađu kod Getafea i slavio je pobjedu rezultatom 1:0.

Kraljevi odlično ulaze u meč i već u trećoj minuti dolaze do prednosti. Nakon kornera Luke Modrića, Eder Militao pogađa mrežu Getafea za prednost od 1:0.

Nakon gola Real je dominirao. Imali su gosti nekoliko opasnih situacija pred golom Getafea, ali nisu uspjeli doći do gola i na odmor se odlazi rezultatom 1:0.

Real dominira i u nastavku meča. Imali su izabranici Carla Ancelottija potpunu kontrolu nad loptom, no nikako nisu mogli da postignu drugi gol kojim bi slomili rivala iz predgrađa.

Zabio je Rodrygo pogodak u 57. minuti, on je poništen zbog opravdanog ofsajda i na semaforu je ostalo 1:0.

Nije Real bezglavo jurišao. Mirno su igrali u ovom meču, nisu Getafeu dopustili apsolutno ništa u fazi napada i strpljivo su čekali šansu za drugi pogodak.

Oglasi

Na kraju je nisu dočekali. Ostalo je 1:0 i Kraljevi su zasluženo stigli do trijumfa u ovom meču.

Real je nakon osam odigranih kola na prvom mjestu s 22 osvojena boda. Imaju tri boda i utakmicu više od Barcelone koja bi ih pobjedom nad Celtom mogla naslijediti na vrhu.

Naredno 9. kolo La Lige koje se igra narednog vikenda donosi utakmicu svih utakmica. Real će na svom Santiago Bernabeu ugostiti Barcelonu.

Ovaj susret igra se u nedjelju u terminu od 16:15 sati i bit će interesantno vidjeti ko će slaviti u jednoj od najvećih utakmica svijeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 8. kolo:

Getafe - Real Madrid 0:1

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Lahoz...dovoljno reći.Stari perezov potrčko.Getafe bolji bio al cirkus se nastavlja.Vamossss
3 12
FahroKonjHodzic
***** militao joj alga nagrdise simenom
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi