Svi žele da Dybala dobije u Romi broj deset, ali Tottijeva poruka mu je kao nož u srce

Jasno rekao šta misli

Svi žele da Dybala dobije u Romi broj deset, ali Tottijeva poruka mu je kao nož u srce

E. Čaušević

Paulo Dybala prošle godine je iznenadio mnoge odlukom da potpiše za Romu nakon što mu je istekao ugovor s Juventusom. U Rimu je za kratko vrijeme postao miljenik navijača koji traže od kluba da mu daju legendarni broj deset kojeg je nekada nosio Francesco Totti. Italijani su i Tottija pitali šta misli o tome, a njegov hladnokrvan odgovor ih je ostavio bez teksta.

Dybala je na Apenine stigao još na ljeto 2012. godine kada je potpisao za Palermo u transferu vrijednom 12 godina. Tri godine nakon toga odlazi u Juventus koji je tada za Argentinca izdvojio čak 40 miliona eura.

Međutim, Dybala je nakon isteka ugovora prošlog ljeta odlučio da napusti Staru damu i mnogi su bili sigurno da ide u Inter, no na kraju je sve iznenadio odlukom da pređe u Romu.

U Rimu su ga navijači dočekali kao pravu zvijezdu i bilo je jasno da će Dybala ekspresno biti miljenik navijača Rome.

[twitter]https://twitter.com/RomaTurkey_1927/status/1671409707775410176[/twitter]

Koliko vole Dybalu pokazali su nedavno kada su mnogi od njih od kluba tražili da Argentincu daju dres s brojem deset kojeg je preko 20 godina nosio najbolji igrač Rome svih vremena Francesco Totti.

Oglasi

Nakon što se Totti penzionisao prije nekoliko godina taj broj niko nije uzeo, a sada navijači smatraju da bi klub trebao desetku dati upravo Dybali.

Italijanski mediji su pitali Tottija šta misli o svemu tome, a odgovor kojeg je dao nekadašnji fudbaler najbolje pokazuje da njemu nije baš svejedno što se navijači Rome tako ponašaju i što su tako brzo zaboravili sve što je on dao za taj klub.

"Da li Dybala pravi takvu razliku u ekipi i zaslužuje moj broj 10? Dybala zaslužuje broj 10 ako namjerava da ostane u Romi još narednih 10-20 godina", hladnokrvno je poručio Totti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 29-godišnjak je od dolaska u Romu odigrao 38 mečeva u svim takmičenjima, zabio je 18 golova i dodao osam asistencija.

Dybala s Vučicom ima ugovor do ljeta 2025. godine, a da li će čelnici rimskog kluba prihvatiti prijedlog navijača i dati mu legendarni broj ostaje nam da vidimo.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi