Najveći su rivali u svojoj zemlji, a želja im je ista: Dovesti otpisanog igrača Reala!

Derbi i na fudbalskoj pijaci

Najveći su rivali u svojoj zemlji, a želja im je ista: Dovesti otpisanog igrača Reala!

A. Čaušević

Keylor Navas je unazad nekoliko godina u grupi najboljih golmana svijeta, međutim za sjajnog Kostarikanca nema mjesta u Realu. 

Nakon pet odličnih sezona na golu Kraljeva poslije dolaska Thibauta Courtoisa za Navasa je bilo jasno da će morati tražiti novi klub.

Upravo iz tog razloga, Navas je prije nekoliko mjeseci postao član menadžerske agencije Jorgea Mendesa te se nada da će mu uspješni menadžer naći sredinu koja će zadovoljiti njegove apetite.

Za dovođenje iskusnog i pouzdanog golmana kojeg je Zinedine Zidane otpisao zainteresovani su najveći portugalski rivali, Benfica i Porto.

Navas je već duže vremena na radaru Porta, a u utrku za njegov potpis se odnedavno uključila i Benfica.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Predsjednik Benfice će ovih dana doputovati u Madrid kako bi završio transfer napadača Raya Vallecana, Raula de Tomasa, a tom prilikom će sjesti i za pregovarački stol sa Realom.

Ko će biti brži od dva portugalska velikana saznat ćemo veoma brzo, a nije isključena mogućnost da Navas završi i negdje drugo obzirom da ga želi PSG.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi