Juve nije onaj stari, ali čini se da je prerano otpisan, drugi najjači napad Serije A razočarao

Atalanta bez pobjede

Juve nije onaj stari, ali čini se da je prerano otpisan, drugi najjači napad Serije A razočarao

Edmir Škorić

Nogometaši Juventusa večeras su u Torinu pobijedili Cagliari s 2:0 u utakmici 19. kola Serije A.

Juventus se u Seriji A muči tokom cijele sezone, ali je svejedno došao na peto mjesto sa 34 boda. Da, ima velikih devet bodova zaostatka i utakmicu više od vodećeg Intera, ali dojam je da su mnogi Staru damu isuviše rano otpisali i od borbe za Scudetto i od borbe za Ligu prvaka.

Najtrofejniji italijanski klub i dalje posjeduje kvalitet, istina ne u onoj mjeri kao prošlih sezona, ali definitivno je to tim koji može svakoga da dobije.

Ni večeras trener Max Allegri nije mogao računat ina neke važne igrače, ali oni koji su bili tu dali su svoj doprinos da se ostvari nova pobjeda.

Gol odluke postigao je Moise Kean u 40. minuti, a Cagliari će bodove za izlaz iz opasne zone morati da poraži negdje drugo. Bernardeschi je do kraja još jednim golom ovjerio "tricu" Stare dame.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za razliku od Juventusa, Atalanta je večeras zakazala. Tim iz Bergama gostovao je kod slabašne Genoe i odigrao je samo 0:0. Drugi najjači napad lige nije uspio zatresti mrežu jedne od najjlošijih ekipa u šampionatu. Gasperinija su koštale rotacije i odmaranje važnih igrača, a tim Andreja Ševčenka uspio da osvoji bitan bod.

Ostale utakmice ovog kola igrat će se sutra navečer. Inter će ugostiti Torino, Milan gostuje Empoliju, Napoli dočekuje Speziju, Fiorentina je gost Veroni, Lazio ide u Veneziju, Roma i Sampdoria će se sastati na Olimpicu dok će Sassuolo ugostiti Bolognu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Lagano do titule.Fino alla Fine
3 1
demar
Juventusov maksimum ove godine je liga šampiona. I to je upitno. FJ
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi