U srijedu završio karijeru, a već danas našao novi posao: Sada je svima jasno zašto se penzionisao

Buffon potvrdio

U srijedu završio karijeru, a već danas našao novi posao: Sada je svima jasno zašto se penzionisao

Endin Čaušević

Legendarni italijanski golman Gianluigi Buffon prije nekoliko dana saopštio je da završava svoju igračku karijeru i da je vrijeme došlo za nove izazove. No, Gigi je u penziji bio svega nekoliko dana jer je već danas potvrđeno da je pronašao novi posao.

Buffon je u srijedu saopštio da je došlo vrijeme da završi svoju karijeru koja je trajala skoro 30 godina.

Od ovog 45-godišnjaka i ranije se očekivalo da okači rukavice o klin, no uspio je da produži karijeru na još nekoliko godina, a prethodnih nekoliko sezona proveo je u Parmi u kojoj je i sve počelo za njega.

Međutim, iako se špekulisalo da bi ovog ljeta i Buffon mogao put Saudijske Arabije na kraju je legendarni golman odlučio da je zaista došlo vrijeme da završi karijeru i posveti se nekim drugim izazovima.

Buffon je prije tek tri dana saopštio da više nije član Parme i da je završio karijeru, a već danas je potvrđeno da ima novi posao.

Oglasi

Iako je imao s Parmom ugovor na još godinu dana odlučio je da se penzioniše, a sada je jasno zašto je to uradio. Buffon je dobio priliku da ostane u fudbalu, ali na potpuno drugačijoj funkciji.

Naime, italijanski mediji potvrdili su da je Buffon novi član reprezentacije Italije, odnosno stručnog štaba Roberta Mancinija.

Buffon će obavljati funkciju koju je obnašao Gianluca Vialli koji je nažalost preminuo početkom godine. Vialli je bio lider delegacije u reprezentaciji Italije, ali i član stručnog štaba i ta pozicija je ostala upražnjena nakon njegove prerane smrt.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, italijanski Savez to mjesto ponudio je Buffonu, a on je to objeručke prihvatio i završio je igračku karijeru kako bi se tome mogao maksimalno posvetiti.

Buffon je potvrdio da je novi član reprezentacije Italije i da je naslijedio Viallija, te da je sretan što će ponovo biti dio Azzurra, ali ovaj put na potpuno drugačiji način.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi