Buffonu stižu ponude sa svih strana

Gdje će nastaviti karijeru?

Buffonu stižu ponude sa svih strana

E. Škorić

Iako je napunio 43 godine, legendarni golman Gianluigi Buffon nema u planu da okonča karijeru.

Buffon je već najavio da odlazi iz Juventusa, ali ostat će aktivan još neko vrijeme, a samo je pitanje gdje će nastaviti karijeru.

"Moja budućnost je jasna i definisana. Ovo prelijepo i dugo iskustvo s Juventusom dolazi do kraja ovog ljeta. Ukoliko dođe neka ponuda koja me motiviše i daje novo iskustvo onda ću razmisliti o njoj i neću završiti karijeru, ali to još uvijek nije odlučeno", rekao je Buffon i dodao.

"Osjećam da sam dao sve što sam imao Juventusu. Od kluba sam dobio i više nego što sam mogao i ovo je jednostavno maksimum tog odnosa. Došli smo do kraja kruga i ispravna je odluka da neko od nas napusti taj krug".

Buffon je ponikao u dresu Parme za koju je debitovao još 1994. godine. Nakon sedam odličnih sezona u ovom klubu potpisao je za Juventus. Stara dama je znala o kakvom golmanu se radi i prije 20 godina su za Buffona izdvojili tada rekordnih 53 miliona eura.

Buffon je u dosadašnjoj karijeri na golu Juventusa bio u 683 utakmice, dok je za Parmu branio na 220 mečeva. Što se tiče sezone u PSG-u tu je upisao 25 nastupa.

Postoji niz klubova koji žele da potpišu Buffona. Spominjao se povratak u Parmu gdje je sve počelo, ali taj tim je ispao u Seriju B, pa vidjet ćemo kako na to gleda Buffon.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Monza, koja se borila za plasman u Seriju A, takođe je zainteresovana. Ovaj tim vode Silvio Berlusconi i Adriano Galliani, a Buffonu je stigla SMS poruka od Gallianija čim je najavio odlazak iz Juventusa.

Pored timova iz Serije B, postoje klubovi i u drugim zemljama koji žele Buffona, a to su za sada Olympiakos, Porto i Galatasaray.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi