Fudbalska romantika prije penzije: Buffon ostaje na Apeninima

Blizu povratka u bivši klub

Fudbalska romantika prije penzije: Buffon ostaje na Apeninima

H. Zilić

Legendarni Gianluigi Buffon objavio je da po završetku sezone napušta redove Juventusa.

Mnogi su to protumačili i kao kraj bogate karijere za ovog 43-godišnjeg golmana, ali na penziju će se još sačekati.

Naime, italijanski mediji pišu da bi Buffon karijeru mogao završiti u klubu gdje je i počeo njegov uspon, a riječ je o Parmi.

Mljekadžije ove sezone napuštaju Seriju A, a ekspresan povratak u društvo najboljih bit će jedan od prioriteta kluba u narednoj sezoni. Buffon bi im mogao pomoći u tom cilju i to bi bila tek fudbalska romantika na kraju jedne velike karijere.

Za Buffona se interesuju klubovi iz Južne Amerike, potvrđeno je interesovanje brazilskog Flamenga koji vodi legendarni Rogerio Ceni, ali to će sve ostati na pričama bez konkretnog dogovora.

I Barcelona je bila jedan od kandidata za dovođenje Buffona.

Kako stvari stoje populanri Gigi bi bi mogao put Ennio Tardinija, tamo gdje je i sve počelo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navijači žele taj scenarij, a i sam Buffon je izjavio da želi još jedan angažman u italiji prije nego kaže konačno zbogom bogatoj karijeri.

Kakava bi to bila fudbalska romantika za kraj i filmska priča!

Top Komentari

IMPERATOR
Kakva crna romantika, klasična kriza srednjih godina. Dosadio i Bogu i narodu, nek se posveti toj porno industriji koju najavljuje nakon što okači kopačke o klin.
4 3
KB9
Pa zar ga niste juce poslali u Barselonu??
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi