Ilaria se oglasila: Nakon ovih riječi sudbina Buffona je puno jasnija

Legendarni golman napušta Juventus

Ilaria se oglasila: Nakon ovih riječi sudbina Buffona je puno jasnija

H. Zilić

Posljednjih dana dosta se govorilo o sudbini Gianluigija Buffona.

Iskusni 43-godišnji golman napušta Juventus, ali ne želi još da završi dugu i bogatu karijeru.

Govorilo se o povratku u Parmu, zatim i interesu Bayerna, a oko svega se oglasila njegova supruga Ilaria D'Amico, koja je možda i dala konačan odgovor oko karijere Buffona.

"Ako bih lično birala, to bi bilo inostranstvo. Serija A je zahtjeva liga i nosi dosta pritiska, a Gianluigi je prošao mnogo toga u karijeri. Razumijem da bi navijači voljeli da ga još vide u Italiji, ali inostranstvo je najrealnija opcija trenutno", rekla je D'Amico za jednu radijsku stanicu u Italiji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ilaria je sportska novinarka koja je radila i na Sky Sportu i jedna je od vodećih novinarki kada su u pitanju dešavanja u Seriji A. Upravo ja na terenima Serije A upoznala Ggigija 2014. godine kada je i počeo njihov zajednički život.

Gianluigi Buffon je legenda svjetskog fudbala, ali ostat će praznina u karijeri zbog činjenice da nikada nije uspio osvojiti Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti