Gigi Donnarumma postaje sinonim za gluposti na golu

Dobio je crveni karton nakon 10 minuta igre

Gigi Donnarumma postaje sinonim za gluposti na golu

M. Šljivak

PSG u 14. kolu Ligue 1 gostuje kod Le Havrea, a od 10. minute gosti iz Pariza su ostali s igračem manje nakon što je veliku glupost napravio golman Gianluigi Donnarumma.

Gigi Donnarumma polako postaje sinonim za gluposti na golu. Italijanski čuvar mreže često pravi ozbiljne kikseve, a danas je napravio novi.

Nakon samo 10 minuta igre Donnarumma je morao van terena. Izletio je bespotrebno van kaznenog prostora i 'pokupio' je napadača Le Havrea Casimira.

Start je bio žestok, pa sudija Bastien Dechepy nije imao druge opcije nego da golmanu PSG-a pokaže izravan crveni karton.

OVDJE pogledajte snimak isključenja italijanskog golmana koji će zbog ovog starta propustiti naredne dvije utakmice svog kluba u prvenstvu.

Oglasi

PSG je ipak i s igračem manje klasa za Le Havre. Kylian Mbappe je Parižane doveo u prednost u 23. minuti meča.

Donnarumma dočekan 'na nož' od navijača Milana

Gianluigi Donnarumma dočekan je 'na nož' od strane navijača Milana tokom nedavnog gostovanja PSG-a na San Siru.

On je kao 16-godišnjak stao među stative Rossonera. Godinama je bio prvi izbor na golu italijanskog velikana, ali potom je odlučio prihvatiti veću ponudu PSG-a i otići u Pariz.

Zbog toga je na San Siru dočekan kao neprijatelj. Navijači Milana su ga nakon utakmice zasuli lažnim novčanicama i tako su jasno pokazali šta misle o njemu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Donnarumma se nakon silnih grešaka povezuje s odlaskom iz Pariza. Kao njegov novi tim spominje se Juventus, a ako se to desi on će postati još veći neprijatelj u Milanu.

Kako brani ove sezone i koliko grešaka pravi neće biti iznenađenje ako ga se rukovdstvo PSG-a riješi već na kraju ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi