Ponovo zgrozili svijet: Stigla je vijest da je umro čuveni Riva, a onda nečuveno ponašanje Saudijaca

Inter osvojio italijanski Superkup

Ponovo zgrozili svijet: Stigla je vijest da je umro čuveni Riva, a onda nečuveno ponašanje Saudijaca

A. Čaušević

Tokom utakmice finala italijanskog Superkupa između Intera i Napolija preminuo je jedan od najvećih italijanskih fudbalera Gigi Riva. Susret se igrao u Rijadu, a na poluvremenu utakmice viđena je zaista sramotna scena. 

Kad se čulo da je preminuo čuveni Riva, FS Italije je pred početak drugog poluvremena organizvao minut šutnje da legendarnog napadača.

Taj potez se uopšte nije svidio Saudijcima koji su gromoglasno počeli da zvižde na taj potez.

Razlog je veoma jednostavan. U saudijskoj kulturi se preminulim ne odaje minut šutnje i zbog toga su odlučili da izvižde odavanje počasti Rivi.

Nešto slično se desilo i nedavno kada su igrali Atletico - Real Madrid u polufinalu španskog Superkupa kada je odata počast Franzu Beckenbaueru.

Oglasi

Inače, Inter je taj koji je slavio i stigao do prvog trofeja u sezoni. Pobjednik je odlučen u samom finišu utakmice. 

Nerazzurri su slavili sa minimalnih 1:0, a pobjednika je odlučio Lautaro Martinez u posljednjim minutama meča.

Oba kluba se sada vraćaju obavezama u prvenstvu, ali i pripremama za noakut fazu Lige prvaka u februaru.

[twitter]https://twitter.com/centregoals/status/1749535650804867269[/twitter]

Italijanska javnost je razočarana načinom organizacije Superkupa u Saudijskoj Arabiji pošto je posjeta na susretima bila očajna. 

Oglasi

A nakon zvižduka zbog smrti Rive upitno je da li će se Italijani više uopšte organizovati takmičarske mečeve na saudijskom tlu.

Podsjećanja radi, Riva je preminuo u 79. godini od posljedica srčanog udara. Smatra se jednim od najboljih italijanskih igrača u historiji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sa Azzurima je osvojio Evropsko prvenstvo 1968. godine, a gotovo cijelu karijeru je proveo u Cagliariju s kojim je 1970. godine osvojio Seriju A.

Zabio je 208 golov na 378 mečeva u dresu kluba sa Sardinije. Poslije završene karijere bio je menadžer reprezentacije Italije od 1990. do 2013. godine.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1690272632
Tu se nezna ko je veća stoka ,ili ovi koji idu tamo igrati utakmice ,ili ovi Arapi ..
3 0
FahrudinKonjHodzic
arapi su najveca pogan i peksinluk na planeti
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi