Najveći srbijanski talenat na ljekarskom pregledu u prvaku Lige petice, posao je uskoro završen!

Imao je veliki broj ponuda, ali sada je donio odluku

Najveći srbijanski talenat na ljekarskom pregledu u prvaku Lige petice, posao je uskoro završen!

S. Mlaćo

Velika nada srbijanskog nogometa Matija Popović pred potpisom je u Italiji.

Popović je odlučio početkom ove godine napustiti Partizan, a na stolu je imao veliki broj ponuda iz Portugala, Engleske, Italije, Njemače... Između ostalih, u sve se upetljao minhenski Bayern, no sve je sada završio Napoli.

Napoli je učinio mnogo napora da Popović stigne u njihov klub i on je već na ljekarskim pregledima.

Očekuje se da sve prođe uspješno i da zatim 18-godišnjak potpiše ugovor. Kako bi se što lakše privikao na Italiju, Napoli će ga poslati na posudbu u Frosinone.

Popović je nedavno viđen u Milanu i činilo se da je poznat njegov novi klub, no zbog visokih potraživanja sve je propalo.

Ipak, izgleda mu je Italija suđena i svakog časa se očekuje da ga Napoli zvanično predstavi. Potpisat će višegodišnji ugovor i u Napulju kao vide kao veliki zalog za budućnost.

Napoli ove sezone igra veoma loše u Seriji A, daleko je od borbe za vrh, no čelnici kluba vrijedno rade. Vjeruju da je srbijanski nogometaš kvalitet za velike stvari u budućnosti i sve su učinili da ga "preotmu" brojnim rivalima.

Iza sebe Popović ima sjajnu statistiku. U 25 utakmica ove sezone postigao je 21 gol za omladinske selekcije Partizana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Još uvijek nije debitovao za prvi tim crno-belih, ali neće imati vremena za to. Za kadetsku reprezentaciju Srbije ovaj mladi napadač je odigrao sedam utakmica i postigao jedan pogodak.

Treba istaći da brojni nogometni stručnjaci Popovića porede sa Zlatanom Ibrahimovićem i Sergejom Milinkovićem Savićem, te su uvjereni da će u karijeri napraviti velike stvari. Da li će to na kraju i opravdati ostaje da se vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi