Hit ekipa Evrope večeras svoje mjesto prepustila Realu, ali nas brine igra čovjeka koji stiže u BiH

Ukrajinac opet pogodio

Hit ekipa Evrope večeras svoje mjesto prepustila Realu, ali nas brine igra čovjeka koji stiže u BiH

Edmir Škorić
Teme:

U posljednjem susretu 14. kola španske La Lige Girona je ugostila Athletic Bilbao, a duel je završen remijem, rezultatom 1:1.

Girona je ovo kolo dočekala kao lider i kao apsolutni hit Evrope. Ovaj mali katalonski tim je upisao 11 pobjeda na 14 utakmica uz dva remija i tek jedan poraz.

Iako im je "projektovano" mjesto u donjem dijelu tabele i vjerovalo se da će se boriti za opstanak, oni su napravili čudo i nakon 14 kola su jedna od favorita za titulu, ma koliko god to smiješno zvučalo mnogima.

Girona igra atomski fudbal, mnogi su bili nemoćni pred njenom igrom, no Athletic je večeras jednako dobar bio i zasluženo se kući vraća sa jednim bodom.

U prvih 45 minuta nekoliko velikih šansi i pravo je čudo da su mreže mirovale, no u drugom dijelu ekipe su postigle po jedan gol. Girona je povela golom Ukrajinca Tsygankova u 55. minuti, ali je Inaki Williams u 67. postavio konačan rezultat (1:1).

Ukrajinac Tsygankov bit će prava opasnost po gol Bosne i Hercegovine u martu u polufinalu baraža Lige nacija, a jednako dobre partije pruža i njegov zemljak Dovbyk, no on večeras nije igrao zbog povrede, baš kao još nekoliko važnih igrača Girone, koja je bila oslabljena i možda je to razlog što nije došla do pobjede.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Remi Girone i Athletica najbooje je došao Real Madridu, koji je ostao na vrhu tabele, iako dva tima imaju po 35 bodova, četiri više od Atletica i Barcelone, s tim da Madriđani imaju utakmicu manje od Katalonaca.

Gironi narednog vikenda dolazi Valencia, dok će Athletic biti domaćin Rayo Vallecanu. Baski su trenutno peti sa 25 bodova i oni imaju sasvim pristojnu sezonu te će pokušati da se izbore za plasman u Evropu.

Top Komentari

Allan - Polako covjece ohladi do Marta 21, 2024, jos puno ce vode proci Miljackom, a dotle ko zna sta se moze desiti sa reprezentacijom BiH, mozda Milosevic nadje nekog pravog keca iz rukava, nikad se ne zna i nikad ne reci nikad.
1 1
Sta vas brine , jeste toliko bolesna nacija ... Pa 11 juniora će vas izbaciti ...**** vas led jeste toliko normalni , bolesni da još vjerujete u propalitet zar si toliko glup bosancero
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti