Giroud odveo Chelsea do pobjede u Bjelorusiji, Lazio opet bolji od Marseillea

Evropska liga

Giroud odveo Chelsea do pobjede u Bjelorusiji, Lazio opet bolji od Marseillea

Chelsea je kao gost savladao BATE sa 1:0 i tako vjerovatno osigurao prvo mjesto u grupi L Evropske lige.

Sarri je na teren poslao prilično jaku postavu u kojoj su od prve minute zaigrali Hazard, Pedro i Giroud, a upravo je ovaj posljednji bio strijelac jedinog gola na utakmici u 53. minuti.

U drugoj utakmici grupe, MOL Vidi je savladao PAOK također sa 1:0 i to golom Milanova iz 50. minute. Anel Hadžić je na terenu proveo svih 90 minuta, dok je Armin Hodžić u igru ušao u 77. minuti.

Lazio je na Olimpicu još jednom savladao Marseille, ovoga puta sa 2:1. Domaći su poveli u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela kada je Parolo zabio za 1:0. U 55. minti, Correa je povisio na 2:0 da bi pet minuta kasnije Thauvin vratio goste u igru. Međutim, do kraja utakmice se ništa nije promijenilo pa je Lazio proslavio novu pobjedu i obezbijedio plasman u naredni krug.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Zanimljiv meč je odigran i u Nikoziji, gdje je Frankfurt savladao Apollon sa 3:2. Za goste su pogađali Jović, Haller i Gaćinović, a za Apollon dva puta Zelaya.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi