Giroud: Zaslužili smo nešto osvojiti

Odigrao sjajan meč protiv Arsenala

Giroud: Zaslužili smo nešto osvojiti

Fudbaleri Chelseaja pobjednici su Evropske lige.

Plavci su u finalnom susretu odigranom na Olimpijskom stadionu u Bakuu pobijedili Arsenal sa 4:1, a zanimljivo svi golovi su pali u drugom poluvremenu.

Jedan od strijelaca u uvjerljivom trijumfu nad Topnicima bio je i francuski napadač Olivier Giroud, koji je uz gol, upisao asistenciju i iznudio jedanaesterac.

"Bili smo bolji i efikasniji. Ponosan sam na ovu ekipu jer je zaslužila nešto osvojiti. Ovo su dva kluba koja su mi promijenila život i zato nisam želio slaviti gol protiv Arsenala. Glavni cilj ove sezone bio je plasirati se u Ligu prvaka, a sljedeći osvojiti ovo takmičenje. Oduševljen sam", kazao je, između ostalog, Giroud.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Giroud je, podsjetimo, nedavno dobio i novi ugovor u Chelseaju prema kojem će na Stamford Bridgeu ostati do ljeta 2020. godine.

Ove sezone je 32-godišnji napadač u dresu Chelseaja postigao ukupno 13 pogodaka i pritom upisao deset asistencija.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi