Je li na pomolu veliki preokret? Italijani tražili od Fonsece da Džeko ponovo bude kapiten
Foto - EPA

Igrači Rome složni

Je li na pomolu veliki preokret? Italijani tražili od Fonsece da Džeko ponovo bude kapiten

M. Šljivak

Trener Rome Paulo Fonseca odlučio je nedavno oduzeti kapitensku traku Edinu Džeki.

Bh. napadač je zbog sukoba sa portugalskim stručnjakom bio pod suspenzijom. Trenirao je desetak dana odvojeno od tima, a nakon razgovora sa Fonsecom i generalnim menadžerom Tiagom Pintom, odlučeno je da on više ne bude kapiten.

Traka je na kraju pripala Lorenzu Pellegriniju, a kako piše Corriere dello Sport, igrači Rome žele ponovo Edina za kapitena.

List koji je blizak rimskom timu donosi informaciju kako su italijanski fudbaleri Pellegrini, Cristante, Spinazzola, Mirante i Mancini, zatražili od trenera Fonsece i menadžera Pinta da se Edinu vrati kapitenska traka i da sve bude kao i ranije.

Nije bilo previše rasprave. Italijanska grupa je zatražila od Fonsece i Pinta da razmotre ovu opciju, a oni su im navodno odgovorili da je sve do Edina koji treba pokazati da li zaslužije ovu traku.

Takođe, Fonseca razmišlja da Džeko počne naredni meč protiv Udinesea. To će biti odlučeno nakon sutrašnjih treninga i ovo bi svakako bio veliki preokret jer je najavljeno da će Borja Mayoral imati ulogu prvog napadača tima.

Lorenzo Pellegrini nije sretan zbog kapitenske trake

Lorenzo Pellegirni dobio je kapitensku traku umjesto Edina Džeke.

Međutim, ovaj fudbaler nije previše sretan zbog ovakvog raspleta situacije. Veliki je prijatelj sa Edinom i teško mu pada što je upravo on odabran za novog kapitena.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Kao profesinoalac je prihvatio odluku da postane kapiten nakon oduzimanja trake Edinu, ali kao njegov prijatelj, nije to tako želio. Volio bi da su se stvari drugačije razvijale", piše danas Corriere dello Sport.

Vidjet ćemo hoće li se stvari promijeniti u Edinovu korist jer je očigledno da Džeko ima veliku podršku među saigračima.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jupp
Fonesca je komedija od trenera. Oduzima traku Dzeki, koji je autoritet u svlačionici, koji ma godina i iskustva i daje je Pellegriniju koji je jučer doslovno počeo igrati i Evropske utakmice i koji ma 24 godine? Teški je moron ovaj Fonesca..
8 1
DoaDoa99
Grande Edin
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi