"Kao profesionalac je prihvatio traku, ali kao Džekin prijatelj želi da su stvari drugačije"
Foto - EPA

Italijanski list o Pellegriniju

"Kao profesionalac je prihvatio traku, ali kao Džekin prijatelj želi da su stvari drugačije"

M. Šljivak

Lorenzo Pellegrini postao je novi kapiten Rome.

Nakon što je traka oduzeta Edinu Džeki zbog sukoba sa trenerom Paulom Fonsecom, Pellegrini je dobio tu čast da postane novi kapiten rimskog kluba.

Međutim, ovaj fudbaler nije previše sretan zbog ovakvog raspleta situacije. Veliki je prijatelj sa Edinom i teško mu pada što je upravo on odabran za novog kapitena.

"Kao profesioalac je prihvatio odluku da postane kapiten nakon oduzimanja trake Edinu, ali kao njegov prijatelj, nije to tako želio. Volio bi da su se stvari drugačije razvijale", piše danas Corriere dello Sport.

Edin Džeko će na kraju sezone tražiti raskid ugovora, ali će se prvo osigurati

Edin Džeko nije u milosti trenera Rome Paula Fonsece.

Ostao je Edin bez kapitenske trake koja mu je oduzeta, a čini se i bez mjesta prvog napadača koju će po svemu sudeći do kraja sezone imati Borja Mayoral.

Ovakav odnos prema Džeki mogao bi donijeti konačan rastanak tokom ljeta. List Repubblica tvrdi da će on na kraju sezone zatražiti raskid saradnje i da će pokušati da nađe novi klub, no sa tim će biti jako oprezan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Reppublica navodi da će Edin prvo pokušati naći tim koji bi mu garantovao približna primanja koja ima u Romi (7.5 miliona eura godišnje) i da će nakon toga tražiti raskid saradnje.

Džeko je za Romu ugovorom vezan do ljeta 2022. godine, no teško je vjerovati da ćemo ga na Olimpicu gledati do kraja ugovora.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Pajver
Ma tjerajte tog smrada kolca negdje na bliski istok neka tamo igra kod svojih
0 12
struja
Samo profisionano i golovima do demantija ovih smanadu,Edine go!
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi