Giuseppe Rossi ne odustaje: Povratak na velika vrata?

Pregovara s Fiorentinom

Giuseppe Rossi ne odustaje: Povratak na velika vrata?

E. Čaušević

Giuseppe Rossi nekada je bio jedan od najtalentovaniji italijanskih napadača, ali su ga povrede skoro uništile.

Rossi je nekada bio član Manchester Uniteda gdje nije dobio baš priliku da se dokaže, no to je uradio odlaskom u Villarreal kada je oduševio fudbalski svijet svojim igrama. Ipak, teške povrede koljena su ga zaustavile da ostvari veliki transfer, no ovaj 31-godišnji napadač ne želi odustati.

On je još uvijek bez kluba nakon što mu je istekao ugovor s Đenovom gdje je odigrao svega devet utakmica prošle sezone. Rossi se ponovo povrijedio, a klub mu nije ponudio novi ugovor. Ipak, italijanski mediji prenose da je Rossi ponovo spreman za povratak i navodno trebao bi potpisati za Fiorentinu.

"Rossi bi bio najsretniji da se vrati u Fiorentinu s kojom smo u kontaktu. Ostavio je srce u Firenci i vjerujte da samo tamo želi da ide. U kontaktu smo s klupom i vidjet ćemo šta će biti na kraju", rekao je njegov agent Federico Pastorello.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rossi je u dresu Fiorentine igrao od 2013. do 2016. godine i odigrao je 42 utakmica uz 19 golova i osam asistencija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi