Krunić postigao treći gol ove sezone, Fiorentina ipak pobijedila Empoli

Italijanska Serija A

Krunić postigao treći gol ove sezone, Fiorentina ipak pobijedila Empoli

Fudbaleri Fiorentine, Sassuoloa i Sampdorije ostvarili su danas pobjede u susretima 16. kola Serije A koji su počeli od 15.00 sati.

Fiorentina je dočekala Empoli i pobijedila ga sa 3:1. Gosti su poveli preko bh. reprezentativca Radeta Krunića, a domaći su golovima Mirallasa, Simeonea i Daboa okrenuli rezultat.

Sassuolo je gostovao kod Frosinonea i pobijedio 2:0 uz golove Ariaudoa (autogol) i Berardija, dok je Sampdorija kući savladala Parmu sa 2:0 golovima Caprarija i Quagliarelle.

Fiorentina je sada na 8. poziciji sa 22 boda, Sassuolo je skočio na 6. mjesto sa 23, dok je Sampdoria sada sedma sa bodom manje od Sassuoloa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Treba reći i to da je ovo za Krunića bio treći gol ove sezone u italijanskom šampionatu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi