Noćna mora za Marka Pjacu nastavlja se i u Fiorentini

U januaru ga vraćaju u Juventus

Noćna mora za Marka Pjacu nastavlja se i u Fiorentini

E. Čaušević

Hrvatski reprezentativac Marko Pjaca nikako da uđe u svoju staru formu u kojoj smo ga gledali dok je igrao za Dinamo.

Pjaca je na ljeto 2016. godine u velikom transferu prešao u Juventus za 23 miliona eura, ali nije uspio da se nametne Maxu Allegriju. Nakon što je doživio tešku povrede Pjaca nikako da se vrati u staru formu, a ni na posudbama mu ne ide onako kako u Juventusu očekuju od njega.

Prošlu sezonu ovaj fudbaler je igrao u Schalkeu gdje je veoma dobro krenuo, ali kako je sezona odmicala sve više je mečeve gledao s klupe. Ljetos ga je Juventus posudio Fiorentini, no ni u Firenci mu ne ide baš najbolje. Pjaca nikako da uđe u pravu formu, a očito da ga u ovom klubu nemaju strpljenja čekati.

Nakon što je Schalke odbio otkupiti ugovor čini se da će isto uraditi i Fiorentina. No, ono što će sigurno iznenaditi čelnike Stare dame jeste da Fiorentina već u januaru želi vratiti Pjacu u Torino. Ovaj 23-godišnji igrač će su u januaru vratiti u Juventus, no sigurno je da će ga već tada čekati nova posudba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi