Jakirović do ponoći dobija tri velika pojačanja u Dinamu
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Pred kraj prijelaznog roka

Jakirović do ponoći dobija tri velika pojačanja u Dinamu

Midhat Šljivak

Prijelazni rok u Hrvatskoj završava večeras u ponoć, a aktuelni šampion GNK Dinamo Zagreb, mogao bi dobiti tri velika pojačanja s kojim bi Sergej Jakirović popunio deficitarne pozicije.

GNK Dinamo do večeras će pokušati završiti tri sjajna posla i tako uspješno završiti ljetni prijelazni rok.

Hrvatski šampion posebne probleme ima na poziciji lijevog beka. Tu poziciju bi trebao zatvoriti brazilski fudbaler iz Augsburga Iago.

Ovaj 26-godišnjak je navodno jako blizu dolaska u Zagreb. Cijena mu je pet i po miliona eura i u Dinamu ga vide kao idealno rješenje za budućnost.

Dinamo bi trebali pojačati i nekadašnji članovi kluba - napadač Fran Brodić i veznjak Arijan Ademi.

Oglasi

Brodić je nekada važio za veliku nadu zagrebačkog kluba. Mežutim, nikada nije dostigao nivo kakav mu se predviđao, pa je u proteklim godinama lutao po Belgiji i Italiji.

Prošlu sezonu 26-godišnjak je proveo u Varaždinu. Igrao je dosta dobro i postigao je 17 pogodaka, a dodatnu pažnju Modrih privukao je sa šest golova na početku ove sezone i on bi mogao pojačati napad hrvatskog prvaka.

Najveće pojačanje svakako bi bio povratak legendarnog Arijana Ademija. S kineskim Beijingom Dinamo je dogovorio sve, ali u posljednjim satima Kinezi mijenjaju uslove i posao je pod upitnikom.

Trenutno je njegov povratak neizvjestan, no do ponoći bi sve trebalo biti mnogo jasnije i vidjet ćemo hoće li čovjek koji je s Dinamom uzeo 16 trofeja i u čijem dresu je odigrao 357 utakmica, ponovo obući modri dres.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo su u dosadašnjem dijelu sezone pojačali Mauro Perković, Maxime Bernauer, Gabriel Vidović, Takuro Kaneko, Bogdan Mykhalichenko, Luka Stojković, Tibor Halilović i Joaquin Sosa.

Iz kluba su otišla velika imena Josip Šutalo, Luka Ivanušec i Dominik Livaković.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi