Na ruci kapitenska traka, a on se tako ponaša: Muk na Maksimiru zbog poteza Brune Petkovića
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Treba znati biti veliki i u pobjedama i u porazima

Na ruci kapitenska traka, a on se tako ponaša: Muk na Maksimiru zbog poteza Brune Petkovića

Endin Čaušević

Fudbaleri zagrebačkog Dinama sinoć su žestoko razočarali svoje navijače jer su na Maksimiru poraženi od Lokomotive sa 3:0 u zaostalom meču 4. kola SuperSport HNL-a. Na posebnom udaru našao se Bruno Petković zbog onoga što je napravio u drugom poluvremenu.

Sezona u Hrvatskoj nastavljena je gradskim derbijem Dinama i Lokomotive, a malo ko mogao je vjerovati da će gosti na Maksimiru da ponize aktuelnog prvaka Hrvatske.

Fantastičnu utakmicu odigrao je Duje Čop koji je protiv svog bivšeg kluba sinoć postigao hat-trick i Lokomotivi donio velika tri boda.

Igrači Dinama dobili su žestoke kritike navijača zbog očajne predstave i mnogi su poručili da je to bilo daleko najgore izdanje Modrih u dosadašnjem dijelu sezone.

Na meti kritika je i Sergej Jakirović kojem se čini se počela tresti stolica na Maksimiru, te ukoliko Dinamo nastavi s lošim rezultatima neće biti iznenađenje ukoliko nekadašnji trener Rijeke i Zrinjskog dobije otkaz.

Oglasi

Međutim, ono što je najviše "izbacilo iz takta" navijače Dinama je ponašanje kapitena tog tima Brune Petkovića.

Kao ostatak ekipe i Petković je odigrao najlošiju utakmicu u sezoni, ali navijačima je zasmetalo što se napadač Dinama nije ponašao kapitenski i pokazao zbog čega ga svi smatraju liderom ove ekipe.

Petković je sinoć imao čak 22 izgubljene lopte i u drugom poluvremenu kao da nije bio na terenu. No, mrlju na sve dodatno je bacio svojim urlanjem na saigrače, a posebno defanzivce Dinama.

U nekoliko navrata Petković je prigovarao saigračima što mu šalju loše duge lopte, a mnogi su vidjeli i da je urlao na pojedine defanzivce što kapitenu sigurno ne priliči u takvoj situaciji.

Petković je nedavno produžio svoj ugovor s Dinamom do ljeta 2025. godine iako je ljetos bio na izlaznim vratima Maksimira.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U dosadašnjem dijelu sezone ovaj 29-godišnji napadač u dresu hrvatskog prvaka upisao je 21 utakmicu i zabio je deset golova. Također, propustio je nekoliko mečeva u prvom dijelu sezone zbog problema s povredom.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Neka dovedu bilo kojeg trenera iz hnl i opet ce prepisati ligu kao i uvjek, ali sa ovim jakirovicem nikada titulu nece vidjeti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi