Dinamo izdao saopštenje nakon atinskog užasa

Zabrinuti zbog situacije

Dinamo izdao saopštenje nakon atinskog užasa

Edmir Škorić

GNK Dinamo Zagreb oglasio se nakon krvavih navijačkih obračuna u Atini koji su se dogodili noć prije odigravanja prve utakmice trećeg pretkola Lige prvaka između AEK-a i Dinama.

AEK i Dinamo trebalo bi da večeras odmjere snage, ali utakmica je sada pod znakom pitanja zbog smrti 22-godišnjeg grčkog navijača nakon napada od strane 200-ak Bad Blue Boysa u grčkoj prijestolnici.

Iz redova zagrebačkog prvaka izdali su saopštenje za javnost te osudili nerede koji su se dogodili u Atini.

"GNK Dinamo snažno osuđuje nerede koji su se sinoć dogodili u Ateni, u kojima su prema izvještajima grčke policije te grčkih i hrvatskih medija, naši navijači bili uključeni u incident s navijačima grčkog nogometnog kluba AEK. Takvi događaji nisu u skladu s vrijednostima i etikom koje promičemo kao klub i zajednica.



Kao sportska organizacija, uvijek smo posvećeni promicanju fer igre, sportskog duha i pozitivne atmosfere na stadionima. Neredi ne samo da ugrožavaju sigurnost svih prisutnih, već i narušavaju reputaciju nogometa kao sporta koji spaja ljude i kulture.

Izražavamo svoju duboku zabrinutost zbog ovog incidenta. Nažalost, jedna osoba izgubila je život tijekom nereda. GNK Dinamo ovim putem želi izraziti iskrenu sućut obitelji preminule osobe. Još jednom napominjemo i pozivamo sve navijače Dinama da ne putuju na utakmicu u Grčku s obzirom da je UEFA u dogovoru s policijom donijela odluku da se obje utakmice igraju bez gostujućih navijača.



GNK Dinamo ostaje predan stvaranju okruženja u kojem se ljubav prema sportu izražava na pozitivan način, kroz zajedništvo, respekt i suradnju", navedeno je u njihovom saopštenju.

U Atini su uhapšena 82 navijača Dinama, a jedan od njih dolazi iz BiH.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Navijači će biti zadržani u pritvoru dok traje istraga policije i dok se ne sazna ko je ubio nesretnog navijača AEK-a. Oni će biti saslušani danas tokom dana i neće biti pušteni dok se ne rasvijetle detalji sinoćnjeg krvavog okršaja.

Podsjećamo, utakmica između AEK-a i Dinama trebala bi se igrati večeras od 20:45 sati, a da li će se to desiti ili će biti odgođena sigurno ćemo uskoro saznati.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti