Totalni haos u Atini: Uhapšena 82 navijača Dinama, među njima i državljanin BiH

Jedan navijač smrtno stradao

Totalni haos u Atini: Uhapšena 82 navijača Dinama, među njima i državljanin BiH · Saznajemo

Endin Čaušević

Navijači zagrebačkog Dinama napravili su sinoć haos ispred stadiona AEK-a gdje su napali navijače grčkog kluba, a jedan od njih nažalost je smrtno stradao. Veliki broj navijača Dinama je uhapšen, a kako saznajemo među njima je i jedan državljanin Bosne i Hercegovine.

Oko 150 navijača Dinama doputovao je jutros u Atinu, ali su se po dolasku u Grčku razbježali po glavnom gradu kako ne bi bili uhapšeni i zaustavljeni u svom planu, a to je da pokušaju upasti na stadion AEK-a i da naprave haos.

Bad Blue Boysi su oko 22 sata se okupili na metro stanici i krenuli put stadiona AEK-a koji se nalazi u predgrađu Atine.

Kada su stigli na odredište pokušali su čak upasti na stadion, a zatim je nastao totalni haos jer su napali pristalice AEK-a. U žestokoj tuči ubijen je jedan navijač AEK-a, a drugi je životno ugrožen dok je još povrijeđeno najmanje osam osoba.

Grčka policija potvrdila je da je 22-godišnjak izboden na smrt, dok je jedan maloljetnik životno ugrožen i ima teške povrede glave.

Oglasi

Potvrđeno je da je uhapšeno 96 navijača oba kluba, a kako SportSport.ba saznaje od kolege iz Atine među njima su čak 82 navijača zagrebačkog kluba.

Također, saznajemo da je među uhapšenim navijačima Dinama i jedan državljanin Bosne i Hercegovine.

Navijači će biti zadržani u pritvoru dok traje istraga policije i dok se ne sazna ko je ubio nesretnog navijača AEK-a. Oni će biti saslušani danas tokom dana i neće biti pušteni dok se ne rasvijetle detalji sinoćnjeg krvavog okršaja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Također, grčki mediji su objavili da je čak upitno večerašnje odigravanje utakmice AEK-a i Dinama zbog nemilih scena i sukoba navijača dva kluba. Navodno, policija je već zatražila da se ova utakmica odgodi.

Podsjećamo, utakmica između AEK-a i Dinama trebala bi se igrati večeras od 20:45 sati, a da li će se to desiti ili će biti odgođena sigurno ćemo uskoro saznati.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Ovaj je sad iz Bosne a kad ga pitaš u bosni kaže ja sam Hrvat iz Hrvatske sad ti treba ruke polomit i u zatvor jedno 10-15 godina sauceanik si u ubistvu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi