Hladan tuš za Jakirovića: U Dinamu nevjerica šta su Italiano i Fiorentina uradili Brekalu

Hrvat "na čekanju"

Hladan tuš za Jakirovića: U Dinamu nevjerica šta su Italiano i Fiorentina uradili Brekalu

Admin Čaušević

Mnogi već vide Josipa Brekala kao novog igrača Dinama, međutim u Fiorentini imaju plan koji će sigurno zabrinuti Sergeja Jakirovića, a na kraju možda i pokvariti cijeli posao pošto mnogi transfer Hrvata na Maksimir vide kao gotovu stvar. 

Sergej Jakirović je na početku priprema Dinama kazao da je vrlo realno da Brekalo ponovo zaigra u dresu Modrih. "Je li to realno? Jest, zašto ne bi bilo?", poručio je trofejni stručnjak.

Međutim, sa Apenina ne stižu baš optimistične vijesti. Pozitivno je što od transfera u Bolognu neće biti ništa. ali šta je sa planovima Fiorentine?

Viole su odmah prekrižile opcije transfera u Bolognu jer ne žele pojačati direktnog konkurenta za četvrto mjesto u Seriji A i Ligu prvaka te rivala u Kupu Italije.

Trenutna situacija na Artemiju Franchiju sa igračkim kadrom nije baš optimalna zbog čega je Vincenzo Italiano spremio "poseban program" za Brekala.

Oglasi

Kako sada stvari stoje Fiorentina Brekala neće pustiti prije kraja januara što znači će krilni fudbaler propustiti kompletne pripreme sa Dinamom, tačnije period uigravanja kao i uvodne mečeve nastavka prvenstva.

Nico Gonzalez je povrijeđen, Christian Kouame će na Afrički kup nacija što znači da je Italianu automatski sužen izbog na poziciji krila.

Viole imaju veoma gust raspored u januaru. Osim što će igrati u prvenstvu i Kupu Italije tu je i nastup na italijanskom Superkupu u Saudijskoj Arabiji.

Inače, prijelazni rok u Hrvatskoj traje do 15. februara što znači da će Dinamo imati sasvim dovoljno vremena da angažuje Brekala ako da Italiano i definitivno otpiše.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Upravo iz tog razloga Italiano je odlučio zadržati Brekala do kraja januara, što znači da će u samoj završnici prijelaznog roka biti donijeta odluka o statusu Hrvata.

Na posljednjih devet ligaških mečeva Brekalo je odigrao svega 17 minuta, a ko želi igrati na Euru u Njemačkoj morat će značajno popraviti svoju minutažu, bilo u dresu Viole ili zagrebačkih Modrih.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi