Iz Grčke stigla velika vijest za Dinamo, tiče se fudbalera koji je umjesto kuće ocu izgradio džamiju
Foto: Ranko Suvar/Cropix

Potvrđeno iz PAOK-a

Iz Grčke stigla velika vijest za Dinamo, tiče se fudbalera koji je umjesto kuće ocu izgradio džamiju

Admin Čaušević

Dinamo u četvrtak igra prvi meč osmine finala Konferencijske lige protiv PAOK-a, a dan uoči susreta na Maksimiru stigla je važna vijest iz Grčke i jasno je da će izabranici Sergeja Jakirovića imati jedan problem manje.

Protivnik Dinama u novoj rundi nokaut faze bit će PAOK, grčki predstavnik koji je još na početku sezone izbacio Hajduk u kvalifikacijama za najmlađe UEFA-ino klupsko takmičenje.

Izabranici Razvana Lucescua su u srijedu obavili posljednji trening pred gostovanje u Zagrebu, a rumunski trener je saopštio lošu vijest za navijače PAOK-a.

Naime, standardni napadač "dvoglavog orla" iz Soluna, Ally Samatta, neće igrati u četvrtak protiv Dinama, a razlog je povreda.

Samatta se povrijedio u posljednjem ligaškom meču protiv Pas Lamije kada je u gostujućem trijumfu PAOK-a (0:2) bio starter, a na na terenu je proveo 36 minuta.

Oglasi

Paralelno sa viješću da neće igrati protiv Dinama, grčki mediji o Samatti pišu da je 31-godišnjak u svom rodnom selu u Tanzaniji izgradio džamiju.

Izgradnja džamije je počela 2018. godine, a kada stu radovi zaustavljeni zbog nedostatka sredstava na scenu je stupio Samttha te uložio vlastiti novac kako bi se izgradila islamska bogomolja kapaciteta za 5.000 vjernika.

Samatta zbog povrede neće igrati protiv Dinama

"Ali pomaže mnogo zajednici i to me kao roditelja veseli. Čuo sam puno ljudi da mi govore, možda bi ti Ali trebao sagraditi kuću, ali ja im kažem da je ona napravio svoje i izgradio mnogo bolje od toga", rekao je njegov otac.

Inače, spisak igrača na koje će Lucescu moći računati na Maksimiru je sljedeći:

Kotarski, Talichmanidis, Monastirlis, Vieirinha, Otto, Panagiotou, Kedziora, Koulierakis, Baba, Tsangaris, Schwab, Ozdoev, Maite, Marcos Antonio, Murg, Konstantelias, Taison, Živković, Despodov, Brandon i Timas.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Podsjećanja radi, gostujućim navijačima je dolazak zabranjen što je i očekivano s obzirom na navijačke sukobe prošlog ljeta pred duele Dinama i AEK-a u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Prodaja ulaznica za utakmicu ide odlično, pojedine tribine su već rasprodate i sigurno će na Modri imati ogromnu podršku sa tribina Maksimira.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi